Fædrelandsvennen

Utslipp fra bussene

- GRACIELA NILSEN

Jeg ønsker å vite hva er det som slippes ut fra de hvite bussene og som er mer miljøvennl­ig enn eksosen fra biler og de gamle bussene.

●●Når jeg var søndag på vei hjem fra sykkeltur, registrert­e jeg på avstand en enorm mengde med røyk i Festningsg­ata som skremt meg. Det kom fra en buss, og jeg trodde at den holdt på å brenne. Som i en tegnefilm fortsatte bussen sin ferd, intetanend­e om røyken som ble igjen og tåkela Festningsg­ata.

Det er ikke noe overdrivel­se, de som har sett det vet at det blir som tåke. Jeg snakket med sjåføren til en buss som hadde stoppet på veien mot sentrum og fortalte det jeg så og ga ham nummeret til bussen, slik at han kunne eventuell stoppe det. Sjåføren sa at de hadde noen problemer, og at de var klar over det, men han skulle si ifra.

Vel, i går kjørte en annen buss forbi mitt hus og det ble veldig merkbart. Den tunge røyken blir igjen i lufta, i tillegg til en veldig vondt lukt som satt i gangen en lang stund etter at bussen hadde kjørt kvartalet. Det er skummelt å bli stående bak en av disse bussene i et lyskryss eller å gå i samme gata når bussen kjører forbi.

Det hadde vaert godt å vite hva det er som brenner, hvor miljøvennl­ig det er og hvor skadelig det er for mennesker. Dersom er det noe som ikke fungerer som det skal, burde i alle fall disse bussene bli stående på verksted til selskapet finner ut av feilen.

Det trenges ikke gasser her i byen, ikke miljøvennl­ige heller. Venter spent på svar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway