Fædrelandsvennen

Amanda Kurtović imponert over Vipers: – De er det nye Larvik

- HENRIK GILL

Bucuresti-spiller Amanda Kurtović roser Vipers etter lørdagens Champions League-kamp, og mener Vipers kan nå langt i turneringe­n allerede denne sesongen.

– Vipers kunne like gjerne vunnet denne kampen, men det ble litt stang ut for deres del. Vi hadde veldig mye respekt for dem før oppgjøret og jeg er stolt over at vi klarer å snu kampen til seier for vår del. Vi vinner mot et utrolig bra Vipers-lag, sier Amanda Kurtovic til Faedreland­svennen.

Norges landslagsb­ack scoret ett mål for sitt Bucuresti i 27-25-seieren over Vipers, men hun skulle nok gjerne ønske at hun kunne bidratt mer i oppgjøret i Aquarama lørdag kveld.

– Det ble ikke så mange mål, men jeg skaper mange sjanser og lager flere assists. Jeg er fornøyd med at vi vinner kampen, det har vaert en turbulent periode for oss som lag. Vi har kun hatt en trening med vår nye trener etter han kom inn denne uka, sier hun.

Etter tapet for Bucuresti ligger Vipers på sisteplass i gruppe C i Champions League, noe Kurtovic mener er litt ufortjent for rosatrøyen­e sin del.

– Det er bare marginer som har skilt Vipers fra tap og seier i alle de tre første kampene i Champions League, og jeg mener de like gjerne kunne stått igjen med full pott. Det ser vi i dag igjen, der de vinner kampen om de har marginene på sin side. Jeg tror de kan nå så langt de vil i denne turneringe­n, sier 27-åringen, og legger til:

– De er det nye Larvik i Norge, også er det helt fantastisk å se at de gjør det så bra internasjo­nalt også.

Spilleren som gjorde det mest vanskelig for Kurtovic og resten av det rumenske stjernegal­leriet var Katrine Lunde. Vipers-keeperen vartet opp med flere strålende redninger kampen gjennom, og stoppet imponerend­e nok tre av fem straffekas­t mot bortelaget.

– Katrine er helt rå, hun står som en levende vegg bak der. Vi har stor respekt for henne som spiller, og det er flere spillere som er mer restriktiv­e for å skyte når hun står i mål. Hun er mye av dette Vipers-laget, skryter Kurtovic, som spiller sammen med 38-åringen for Norge.

– Det er jo godt at de har respekt for meg. Navnet har alltid mye å si i håndball, så slikt er bare bra å høre, sier Lunde og ler.

Selv var sistnevnte frustrert over at Vipers ikke klarte å få med seg poeng fra kampen mot Bucuresti, etter å ha ledet nesten hele den første omgangen.

– Vi har en dårlig periode i den andre omgangen og det koster dyrt på dette nivået. De kommer inn i kampen igjen, og kommer faktisk foran med fem mål. Jeg skjønner ikke hvorfor vi alltid får en slik dårlig periode i kamper. Som vanlig klarer vi å kjempe oss tilbake, men vi er ikke skarpe nok til å vippe kampen i vårt fa-

vør på slutten. Det er utrolig kjedelig, forteller Lunde, som forvrig ble kåret til Vipers’ beste spiller av den lokale juryen.

Lunde får også skryt av Ole Gustav Gjekstad for sin prestasjon.

– Katrine har mange fine redninger. Dette ble faktisk en ekstremt vanskelig kamp for en keeper. Vi slipper til mange sjanser så på sett og vis har hun veldig dårlige arbeidsfor­hold. Men hun er blant spillerne som står fram, sier Vipers-treneren.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Bucuresti-spiller Amanda Kurtović etter kampen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Bucuresti-spiller Amanda Kurtović etter kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway