Fædrelandsvennen

Mer sammen

Årets tv-innsamling «Mindre alene sammen» som gikk av stabelen søndag, går til inntekt for Kirkens Bymisjon. Vi håper den institusjo­nen får et løft. De gjør en viktig jobb.

-

Verden er full av trengende. Verden er også full av gode formål og organisasj­oner som hjelper mennesker i nød. I krigsog konfliktom­råder og i fattige deler av vår mangfoldig­e verden. Det er så mye prekaer nød at det nesten kan vaere vanskelig å få øye på den i eget nabolag. Eller i egen by.

Den norske fattigdomm­en kan vaere rikere enn fattigdomm­en ellers i verden, men fordi den likevel er nok til å skape store forskjelle­r og en følelse av utenforska­p, er den vond.

Kirkens bymisjon har et bredt tilbud. Kanskje trenger noen bare hjelp gjennom en vanskelig periode, kanskje trenger noen bare et sted å gå, kanskje trenger noen hjelp med rus, et sted å sove eller matkasse for å komme gjennom jula. Noen rene klaer eller noen å slå av en prat med.

Kirkens bymisjon er en organisasj­on med et stort hjerte. Det er kristendom i praksis, tydelig og konkret nestekjaer­lighet, som omfavner de vi andre i vår daglige tralt ikke ser, ikke helt orker eller støter ut.

Kirkens bymisjon har arbeidstil­tak, de prøver å bidra til at det norske samfunnet skal ha et inkluderen­de arbeidsliv og gir folk mange har gitt opp god arbeidstre­ning. De har tiltak rettet mot barn og unge som opplever vanskelige oppvekstvi­lkår, hvor de kan tilby alt fra å låne ut sportsutst­yr til aktivitete­r, snakke med ungdom, organisere ferier og tilby leksehjelp.

De tilbyrhels­ehjelp for både fysiske og psykiske lidelser. Alt fra legehjelp, til kontakttel­efoner og har også tilbud om medisinsk hjelp til papirløse migranter, et tilbud som ble omstridt og diskutert da det ble etablert.

bymisjonen hjelper også mange å skaffe seg bolig. De har også et bredt av spekter av tilbud til minoritets­kulturer, til eldre, de har kafeer og aktivitets­hus, de jobber politisk for å forebygge fattigdom.

Alle stederdenn­e organisasj­onen har etablert seg – har det vist seg at de er nødvendige. Storsamfun­net har mye å takke Kirkens Bymisjon for – og søndagens tv-aksjon ga oss og gir oss anledning til nettopp det.

Det er kristendom i praksis, tydelig og konkret nestekjaer­lighet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kirkens Bymisjon har et utrolig stort spekter av hjelp å tilby alle de som faller litt utenfor. Barn, unge, ensomme, eldre, rusmisbruk­ere, syke og minoritets­kulturer. Vi har mye å takke dem for.
FOTO: NTB SCANPIX Kirkens Bymisjon har et utrolig stort spekter av hjelp å tilby alle de som faller litt utenfor. Barn, unge, ensomme, eldre, rusmisbruk­ere, syke og minoritets­kulturer. Vi har mye å takke dem for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway