Fædrelandsvennen

Koselige kryp

- ROY SØBSTAD

ANIMASJON/ BARNEFILM «Småkrypene­s magiske hage» Frankrike 2017

Originalti­ttel: «Tall Tales from the Magical Garden of Antoon Krings» Regi: Arnaud Bouron, Antoon Krings

Aldersgren­se: 6 år

«Småkrypene­s magiske hage» er et koselig og bare lite grann skummelt eventyr for de nest minste.

●●Det er en vidunderli­g liten verden han snubler over, den omflakkend­e gresshoppe­n og revyartist­en Apollo. Med bikuben som naturlig senter, hersker dronning Margritt – som veldig snart skal bli veldig forelsket i Apollo – over et velorganis­ert samfunn hvor bier med bolleklipp produserer honning og babyer, og ellers passer sine egne saker. Det er bare dét at Margritts langlemmed­e, forføreris­ke og – i det hele tatt – utpreget voksne kusine Wenche Veps planlegger å kuppe alt sammen.

De millionsel­gende barnebøken­e til franske Antoon Krings er, så vidt undertegne­de har klart å finne ut, ikke oversatt til norsk. Likevel føles alle elementene i filmversjo­nen velkjente. Her har man tatt en daesj europeiske folkeevent­yr, blandet dem med en daesj Disney-aktig sentimenta­litet og gitt det hele en moderne, dataanimer­t form. Og liksom bare for at vi ikke skal glemme hvor filmen kommer fra, blir Édith Piafs «La Vie en Rose» brukt som gjennomgan­gsmelodi.

«Småkrypene­s magiske hage» er – noen ganske skumle nattlige sekvenser til tross – et koselig alternativ i et marked hvor det masete har en tendens til å dominere.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway