Fædrelandsvennen

Rydder fortsatt etter «Knud»

- BIRGITTE KLAEKKEN

– Det var traer som hadde veltet og greiner som hadde brukket overalt. Det var jo fullt kaos, sier Felix Heredero i parkvesene­t i Kristiansa­nd.

Han snakker om stormen «Knud», som feide over landsdelen 21. september i år. Mandagen etter var det nok å gyve løs på for parkvesene­ts ansatte - også på Myren Gård i Vågsbygd. Her ligger det fremdeles store traer med rota i vaeret, og mange brukne greiner.

– Vi måtte først tenke sikkerhet og sørge for at det var trygt der hvor mange ferdes, for eksempel rundt skoler og barnehager, forteller Karen Wetrhus som jobber i parken ved Myren Gård.

– Det gamle valnøtt-treet fikk hard medfart i kastene, men det vil nok klare seg når vi får stelt og beskåret det litt. I tillegg veltet 8-10 andre traer, deriblant et tulipantre, forteller hun.

Myren gård er kjent for sine eksotiske traer og planter som kom med ballastjor­den fra seilskuter som hadde seilt i fjerne strøk.

 ?? FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN ?? Dette digre treet var blant dem som veltet på Myren Gård under stormen for en måned siden.
FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN Dette digre treet var blant dem som veltet på Myren Gård under stormen for en måned siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway