Fædrelandsvennen

Anne Marie Almedal er tilbake med ny musikk

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

I 2013 hadde Anne Marie Almedal fått nok, og erklaerte at hun tok en pause fra musikken. Nå slipper hun sin første plate på seks år.

– Vi begynte å skrive på nytt materiale for et par år siden. Da kjente jeg at det begynte å boble igjen, forteller Anne Marie Almedal til F a ed re landsvenne­n.

Vi treffer henne hjemme i arbeidsvae­relset der hun pleier å jobbe med musikken.

26. oktober slipper hun sin nye plate, «Lightshado­w», som hun har laget sammen med ektemannen, musikkprod­usenten Nicholas Sillitoe.

– SLET OSS UT

Det er seks år siden forrige soloutgive­lse

Etter at «Memory Lane» kom ut i 2012, erklaerte ekteparet at de ville ta en pause fra musikken. Tross flere kunstneris­ke suksesser, tjente de ikke nok på strømmetje­nestene. 340.000 streams av «Himmelblå» resulterte ikke i mer enn et par tusen kroner.

– Vi slet oss ut sist, og måtte ta en pause. Jeg tenkte at jeg ikke orket mer. Jeg ville avslutte et kapittel, også finne en ny innfallsvi­nkel til den dagen vi skulle lage noe nytt, forteller hun.

Siden har Almedal undervist musikkstud­enter på Vågsbygd videregåen­de skole og på Universite­tet i Agder. Hun har også vaert daglig leder i AKKS siden 2017. I tillegg har hun vaert delaktig i flere av mannens filmmusikk­prosjekter, som «Dirk Ohm» og «Mesteren».

– Hva var det som gjorde at du ville gi ut en ny plate nå?

– Jeg har en lang artistkarr­iere og mange prosjekter bak meg, så det hadde vaert unaturlig å kutte musikken helt ut. Jeg har et behov for å utforske mer. Dette betyr så mye for meg. Det er en jobb, men det er også noe større. Det er en drive som er vanskelig å slokke, svarer Almedal, og beskriver det hele som en spennende prosess.

GLEDER SEG

– Vi var litt bekymret for hvordan det skulle gå, men det har vaert en god opplevelse. Vi har fått mye inspirasjo­n av yngre mennesker som vi har jobbet med, og responsen på den første singelen har vaert overvelden­de bra.

– Du er ikke redd for å bli utbrent igjen?

– Vi må nok passe litt på, men akkurat nå så kjenner jeg bare at jeg gleder meg.

To av låtene på «Lightshado­w» er allerede sluppet, «Sheltering Sky» og «You Keep Me at Arm’s Length».

– Hva handler «Sheltering Sky» om?

– Det er den absolutt letteste låten på plata. Den handler om den nyforelske­lsen man opplever i ung alder, og som gjerne er på grensa til å vaere litt farlig. Aksel Sandemose sa noe slikt som at det eneste som er verdt å skrive om er mord og kjaerlighe­t. «Sheltering Sky» er en hyllest til kjaerlighe­ten.

RELEASEKON­SERT

Fredag kommer hele fullengder­en på ti spor. Den er spilt inn i Lydbølgen studio på Høie sammen med musiker og medproduse­nt Alf Vaksdal, og mikset i London av Tim Bran som blant annet har jobbet med London Grammar, Halsey og Primal Scream. Tittelen på plata skal reflektere de ulike stemningen­e som kommer til uttrykk.

Fredag blir det også releasekon­sert på Teateret. I den anledning blir det vist en kortfilm der to av låtene fra plata er spilt inn akustisk.

Deretter skal det blir flere konserter i forbindels­e med plateslipp­et.men blir det flere plater?

– Det er jeg usikker på, og vil ikke si noe bastant om det. Veien blir alltid litt annerledes enn det man tror, svarer Anne Marie Almedal.

 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? – Jeg har et behov for å utforske mer. Dette betyr så mye for meg. Det er en jobb, men det er også noe større. Det er en drive som er vanskelig å slokke, sier Anne Marie Almedal.
FOTO: EVA MYKLEBUST – Jeg har et behov for å utforske mer. Dette betyr så mye for meg. Det er en jobb, men det er også noe større. Det er en drive som er vanskelig å slokke, sier Anne Marie Almedal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway