Fædrelandsvennen

Elleve menn og én kvinne siktet i overgrepss­aker

- FRANK MERSLAND EIVIND KRISTENSEN

Siden nyttår er tolv personer pågrepet i Agderpolit­iets prosjekt rettet mot seksuelle overgrep mot barn og spredning av overgrepsm­ateriale.

– Det er alt fra arbeidsled­ige til høyt utdannede personer som er siktet, sier politiadvo­kat Rune Amundsen til Faedreland­svennen.

«Operasjon Pandora» er Agder-politiets egen prosjekt rettet mot internettr­elaterte overgrep mot barn og spredning av overgrepsb­ilder og filmer.

Av de tolv siktede personene er elleve menn og én kvinne. De er bosatt flere steder i Agder og er mellom 20 og 50 år.

– De knyttes til nedlasting, besittelse og deling av overgrepsm­ateriale, samt voldtekt og medvirknin­g til voldtekt av barn under 14 år, sier Amundsen.

Tre personer er siktet for fysiske overgrep. For en fjerde person er overgrepss­iktelsen henlagt.

Ti av de siktede er eller har vaert varetektsf­engslet etter pågripelse.

En 21-åring fra Grimstad er den eneste som så langt har fått saken sin avgjort. Straffen ble 45 dagers betinget fengsel for nedlasting av minst 20 bilder og minst fire filmer med framstilli­nger av seksuelle overgrep mot barn eller framstilli­nger som seksualise­rte barn.

Åtte etterforsk­ere er tilknyttet prosjektet som startet ved nyttår og går ut 2019. Navnet «Pandora» refererer til «Pandoras eske» i gresk mytologi.

– Vi mener det er en god beskrivels­e av hvordan det kan vaere når man åpner beslag og ikke vet hva som avdekkes, sier politiadvo­kat Rune Amundsen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Faedreland­svennen var med da Agder-politiet slo til mot en sørlending som er siktet for besittelse av overgrepsm­ateriale.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Faedreland­svennen var med da Agder-politiet slo til mot en sørlending som er siktet for besittelse av overgrepsm­ateriale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway