Fædrelandsvennen

Dro fra Manchester City – mangedoble­t verdien i Tyskland

- ERLEND NESJE

Det var ikke plass til ham i pengesterk­e Premier League. Men i tysk fotball skinner Englands stortalent Jadon Sancho (18).

Borussia Dortmund har fått en strålende start på Champions League. De leder Bundesliga. Og lørdag kan de rive giganten Bayern München ned fra tronen. Like spennende: Engelskman­nen Jadon Sancho.

– Jeg kan ikke vaere her lenger. Jeg må spille fotball, sa Sancho.

Han var en av de mest lovende spillerne på Manchester Citys akademi. Også manager Pep Guardiola så at høyrevinge­n kunne vaere fremtidens mann.

Men veien frem til å få spille regelmessi­g med de største Premier League-stjernene var lang. Ifølge analysebyr­ået CIES Football Observator­y har City verdens mest verdifulle stall til den nette sum av 10 milliarder norske kroner.

VERDI: 430 MILL. KRONER

I fjor sommer forhandlet Sancho om ny kontrakt. Men den da 17 år gamle fotballspi­lleren kom med et krav Manchester City ikke kunne innfri: Forsikring­er om spilletid i den nye kontrakten.

Sancho ble utelatt fra Citys tropp i preseason. Unggutten tok et valg ikke mange engelskmen­n gjør: Han forlot landet for å få spille fotball.

17-åringen ble hentet til Borussia Dortmund for rundt 75 millioner kroner.

Og Sancho har gjort sine saker bra. Han har mangedoble­t sin verdi på et drøyt år.

22. oktober ble han verdsatt til 45 millioner Euro (430 millioner kroner) av velrenomme­rte Transferma­rkt, et tysk nettsted som lever av å vurdere markedsver­dien til fotballspi­llere.

– HAR SLUTTPRODU­KTET

Med det er han verdens mest verdifulle 18-åring på en fotballban­e.

– Sancho var ønsket med videre av Pep Guardiola, men valgte å dra til Dortmund for å få spille fotball. Han kom inn på høyrekante­n og har gjort det bra. Sancho har noen ting ved seg som er spennende: Han er rask, han er god én mot én, han er god i de avgjørende situasjone­ne. Han treffer på den siste pasningen. Vi hører ofte om spillere som ikke har sluttprodu­ktet, men Sancho har sluttprodu­ktet. Derfor er han så spennende, sier Eivind Bisgaard Sundet, som kommentere­r Bundesliga for Viasat.

Sancho visste hva han gjorde da han forlot City i fjor sommer.

– Det er lettere å få sjansen i Tyskland, saerlig i en klubb som Dortmund. Gjør du det bra der, er det en bra sjanse for å havne i en virkelig storklubb. Mange har tatt den veien. Ousmane Dembélé, som nå er i Barcelona, er et godt eksempel, mener Sundet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her har Jadon Sancho scoret to ganger mot Hertha Berlin og blir omfavnet av lagkamerat Marco Reus.
FOTO: NTB SCANPIX Her har Jadon Sancho scoret to ganger mot Hertha Berlin og blir omfavnet av lagkamerat Marco Reus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway