Fædrelandsvennen

KIF lagde målfest

- TOMMY EGELI,

Tabelleder KIF Håndball vant hele 40-18 i helgas seriekamp hjemme mot Stavanger.

Det var duket for oppgjør mellom to gamle storheter, det var bykamp, og det var spenning i Idda Arena helt fram til kampstart!

KIF kom på banen med en sult i blikket som ville blitt tatt imot med åpne armer om det var i køen på Snadderkio­sken de befant seg.

Stavanger var sjanseløse, og den fordums storheten var som Bambi på isen i 1. omgang på den gamle skøytebane­n denne lørdagen.

Lagene gikk til pause med 16-5-ledelse til KIF og spenningen dreide seg mer om når det var smart å gå i kiosken.

SIF kom allikevel på banen med frisk mot og tåa mer mot mål i 2. omgang. Den gamle Sif-storspille­ren, Per Christian «Pekka» Michaelsen, som har sin sønn Stian på KIF, satt ringside og klappet for gode prestasjon­er til begge lag underveis. Mon tro om han ikke tenkte at dette Sif-laget nok hadde ennå hatt bruk for litt rutine fra ham selv, Erland og Marki fra det gamle storlaget som var i europacupe­n hvert år fra 1986-1996.

Tilbake til det som skjedde på parketten,

Fem mål i første omgang for SIF ble til 13 mål i andre omgang, og lagene tok hverandre i hånden etter 60 minutter med seier til KIF på stillingen 40-18.

Igjen viste byens befolkning at herrehåndb­all ønsker de å se live, og igjen fylte man hallen til stor glede for både spillere og klubb.

Et lag fra Gimletroll G9 fremhevet seg med entusiasme fra tribunen, og det er herlig å se at drømmer skapes hos unge spillere ved å få sett de beste spillerne i byen i den atmosfaere­n full hall gir.

For en av Kif-spillerne steg nok selvtillit­en flere hakk etter spørsmål fra en av Gimletroll-guttene om det var mulig å få drakta etter kampen

Folkens, vel møtt til neste hjemmekamp i Gimlehalle­n onsdag 5. desember klokka 20.00 i Gimlehalle­n. Da møter KIF ØIF Arendal sitt 2 divisjonsl­ag med spillere som André Jørgensen på motsatt side!

PS! KIF topper fortsatt tabellen i 2. divisjon avdeling 3, nå med 14 poeng på åtte kamper.

Toppscorer Stavanger: Henning Ulsund Hodne, 5 mål.

Dommere: Runar Børge Nilsen og André Lindgjerde­t

Utvisninge­r: KIF 3x2 min, Stavanger ingen.

?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? KIFS Sebastian Schultz Hansen var KIFS toppscorer i Idda Arena med seks mål.