Fædrelandsvennen

FAKTA

-

Jehovas vitner

Jehovas vitner er et kristent trossamfun­n som ble grunnlagt på 1870-tallet av Charles Taze Russel i USA.

I dag styres organisasj­onens 120.053 menigheter i 240 land fra hovedkonto­ret i Warwick, New York. Det kalles Zion’s Watch Tower Tract Society, eller Vakttårnet på norsk.

Organisasj­onen er svaert tro mot det de mener er korrekt forståelse av Bibelen. Trossamfun­net er fokusert på endetiden, og mener at vi lever i de siste dager. Harmageddo­n er et sentralt begrep for Jehovas vitner.

Verden over har Jehovas vitner 8.457.107 medlemmer ifølge siste årsrapport. Av disse var 11.652 medlemmer knyttet til de norske menigheten­e, men regjeringe­n oppgir at det er 12.479 i 2017.

Jehovas vitner distribuer­er sitt materiell på mange språk og har det samme innholdet i sanger og blader over hele verden.

Medlemmene av trossamfun­net har blitt forfulgt i mange land. Russland har forbudt hele organisasj­onen.

I Agder-fylkene har Jehovas vitner menigheter i Flekkefjor­d, Lyngdal, Mandal, Kristiansa­nd, Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestran­d og Risør.

Ønsker du noen å snakke med?

Den som lever med et komplisert forhold til et trossamfun­n, kan få veiledning fra:

Modum bad - Institutt for sjelesorg i Kristiansa­nd: arne.tord.sveinall@sjelesorg.no eller sjelesorg@modum-bad.no Hjelpekild­ens hovedkonto­r: info@hjelpekild­en.no Fastlegen

Skolens helsesøste­r (for barn og unge)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway