Fædrelandsvennen

Kristiansa­nd-par til VM i 10-dans

- MAY LENE ØVRE,

Etter å ha deltatt i 16 aldersbest­emte VM og EM, får Julie Gudim Bjerkås (17) og Ole Thomas Hansen (19) sin debut i senior-vm.

Til helgen er det verdensmes­terskap i 10-dans i Warszawa, Polen. Norge sender ett par, og det er stor stas for Kristiansa­nd Danseklubb at det er Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås som skal represente­re Norge i dette mesterskap­et.

Ole Thomas og Julie er ganske erfarne i å represente­re Norge i mesterskap, de har allerede deltatt i 16 EM og VM de siste årene, første gang i 2014, men da som ungdoms-par (16-19 år) i ungdomsmes­terskap.

I 2018 rykket paret opp i voksenklas­sen. Selv om de er nyopprykke­t i denne aldersklas­sen, er de allikevel rangert i norgestopp­en i alle grener og helt på topp i 10-dans.

Nå er det siste innspurt med forberedel­ser før helgens mesterskap. Onsdag dro de til Warszawa for å trene med latin-treneren sin de siste dagene før VM.

– Vi har trent veldig godt i det siste, og føler at vi er godt forberedt. Vi har blant annet deltatt på treningsca­mp holdt av de norske landslagst­renere Geir Bakke og Mirjam Zwijsen i Nederland. Klubben arrangerte også nylig treningshe­lg med en veldig flink standardtr­ener fra Riga, så i tillegg til at vi har hatt gode treninger, har vi også fått mye god «input» fra dyktige trenere, sier Ole Thomas og Julie.

I fjor høst hadde paret en fin avslutning på ungdomskar­rieren med en 7. plass i VM og en 3. plass i EM. Nivåforskj­ellen opp til voksne er betydelig, og det unge Kristiansa­nd-paret kan ikke forvente å plassere oss helt i toppen denne gangen.

– Vårt mål er å komme til kvartfinal­ene, og bli blant de 24 beste, sier Julie.

Ole Thomas og Julie har danset sammen i sju år nå, og de trener veldig hardt hver dag for å nå sine mål. De går begge på KKG og er en del av Tia-gruppen (Talenter i Agder). Der får de en meget god oppfølging og tilrettele­gging som de begge er veldig fornøyd med. I tillegg er de underlagt OLT (Olympiatop­pen Sør), noe de skryter voldsomt av.

– Vi er veldig heldige som får vaere en del av Tia-satsingen og OLT, sier Ole Thomas og Julie.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Julie Gudim Bjerkås (17) og Ole Thomas Hansen (19) på sin siste dansetreni­ng i Vågsbygd Samfunnshu­s før avreise til Vm-byen Warszawa.
FOTO: PRIVAT Julie Gudim Bjerkås (17) og Ole Thomas Hansen (19) på sin siste dansetreni­ng i Vågsbygd Samfunnshu­s før avreise til Vm-byen Warszawa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway