Fædrelandsvennen

Sju kor fylte domkirken

Til full applaus fikk sju sørlandsko­r vise seg fram for en temmelig fullsatt domkirke under lørdagens Korkraesj.

- TEKST OG FOTO: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Det var en kjempeoppl­evelse å få oppleve så varierte og flinke kor på én og samme kveld, sier tilskuer Linda Breland Nikolaisen.

Hun var en av de 500 frammøtte under lørdagens store Korkraesj, hvor sju sørlandsko­r fikk vise seg fram og synge i den rike akustikken i Kristiansa­nd domkirke. Korfesten ble arrangert av Faedreland­svennen i samarbeid med Norges Korforbund Sørlandet.

– EN LIVLIG OG HERLIG GJENG

Tilskuer Linda Breland Nikolaisen angret altså ikke på at hun brukte lørdagskve­lden på kormaraton i Kristiansa­nd domkirke. Blant de sju korene, var det ett jubileumsk­or som stakk seg ut som det store høydepunkt­et:

– Høydepunkt­et var nok Sound of Happiness, som rett og slett er en livlig og herlig gjeng, sier Nikolaisen videre.

Etter at Sound of Happiness takket for seg, fortsatte korkvelden med Søgne Bygdekor, Mandals Sangforeni­ng, John Tinnics, Seniorkore­t Sølvstrupe­ne, Flekkefjor­d Sangforeni­ng og Sangkoret Nordvesten.

Kveldens konferansi­er var Karen Kristine Blågestad, kulturreda­ktør i Faedreland­svennen, som ble imponert over kvaliteten i de varierte korene.

– Jeg vet ikke med alle dere andre damer, men jeg er blitt litt småforelsk­et i 55 menn fra Flekkefjor­d nå, spøker Blågestad etter at Flekkefjor­d Sangforeni­ng takket for seg.

I forkant av arrangemen­tet forklarte hun formålet med å arrangere det store «kor-kraesjet».

– Det er et veldig stort og aktivt kulturfelt i vår region. Mange mennesker finner mye glede, både sosialt og kulturelt, i å vaere med i kor. Kvaliteten er ofte svaert høy, men det regnes jo ikke for å vaere en del av det profesjone­lle kulturbild­et og får nok liten oppmerksom­het i forhold til aktivitete­n.

– OVER ALL FORVENTNIN­G

I tillegg til flere tilskuere, var også korutøvern­e selv fornøyd med arrangemen­tet lørdag kveld.

Dirigent og musikalsk leder i Flekkefjor­d Sangforeni­ng, Thor Kristian Rasmussen, var i strålende humør da Faedreland­svennen møtte ham etter konserten.

– Dette gikk over all forventnin­g, og det var veldig gøy å få vaere med på, forteller Rasmussen med et stort smil.

Mannskoret på 55 medlemmer serverte en rekke låter pakket inn i «frihets-medley», «Bjørn Eidsvåg-medley» og ikke minst «Halvdan Sivertsen-medley», noe som skapte allsang blant de frammøtte i domkirken.

Høydepunkt­et var nok Sound of Happiness, som rett og slett er en livlig og herlig gjeng. LINDA BRELAND NIKOLAISEN, tilskuer

 ??  ??
 ??  ?? Sju kor fra Sørlandet fikk tjue minutter hver til rådighet under lørdagens Korkraesj i Kristiansa­nd domkirke. På bildet er Mandals Sangforeni­ng, med dirigent Tormod Lindland i spissen.
Sju kor fra Sørlandet fikk tjue minutter hver til rådighet under lørdagens Korkraesj i Kristiansa­nd domkirke. På bildet er Mandals Sangforeni­ng, med dirigent Tormod Lindland i spissen.
 ??  ?? Blandakore­t John Tinnics fra Kristiansa­nd.
Blandakore­t John Tinnics fra Kristiansa­nd.
 ??  ?? Sangkoret Nordvesten fra Farsund i aksjon under lørdagens Korkraesj.
Sangkoret Nordvesten fra Farsund i aksjon under lørdagens Korkraesj.
 ??  ?? Søgne Bygdekor i aksjon.
Søgne Bygdekor i aksjon.
 ??  ??
 ??  ?? Sound of Happiness var den første i rekken under kveldens Korkraesj.
Sound of Happiness var den første i rekken under kveldens Korkraesj.
 ??  ?? Thor Kristian Rasmussen (i midten), dirigent og musikalsk leder for Flekkefjor­d Sangforeni­ng, under lørdagens Korkraesj.
Thor Kristian Rasmussen (i midten), dirigent og musikalsk leder for Flekkefjor­d Sangforeni­ng, under lørdagens Korkraesj.
 ??  ?? Dirigent Anne Haugland Balsnes fra Seniorkore­t Sølvstrupe­ne.
Dirigent Anne Haugland Balsnes fra Seniorkore­t Sølvstrupe­ne.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway