Fædrelandsvennen

– Jobber fort og kommer presis

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

– Jeg har laert at i Norge arbeider alle veldig fort, og at de kommer presis på jobb, opplyste Samuel Solomon, asylsøker fra Eritrea med oppholdsti­llatelse i Norge og kjøkkenerf­aring fra Kristiansa­nd Dyrepark sommeren 2018.

– Jeg har fått anledning til å bygge referanser, og jeg har fått erfaring med å jobbe sammen med norske gutter og jenter, fortsatte han.

Besir Sileyman Oz har rukket å gjøre ferdig sin mastergrad i rettsviten­skap etter at han måtte rømme fra Tyrkia i fjor. Nå har han ambisjoner om doktorgrad, men vil første skaffe seg praktisk yrkeserfar­ing.

– Språket er viktigst. Største utfordring er ikke å bli misforståt­t. Jeg ønsker å jobbe og gi noe tilbake til Norge, ikke bare vaere en passiv mottaker av penger, sa han foran forsamling­en i Naeringsfo­reningen – som jo også har engasjert seg aktivt i arbeidet med å øke mangfoldet i Sørlandets naeringsli­v.

 ??  ?? F.v. Håkon Haaland fra Kristiansa­nd Integrerin­gsmottak, Kristine Warp fra Kristiansa­nd Dyrepark, Samuel Solomon som hadde praksisopp­hold i Dyreparken i sommer, bosatt asylsøker og jurist Besir Sileyman Oz samt Rune Håverstad fra Introduksj­onsavdelin­gen i kommunen.
F.v. Håkon Haaland fra Kristiansa­nd Integrerin­gsmottak, Kristine Warp fra Kristiansa­nd Dyrepark, Samuel Solomon som hadde praksisopp­hold i Dyreparken i sommer, bosatt asylsøker og jurist Besir Sileyman Oz samt Rune Håverstad fra Introduksj­onsavdelin­gen i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway