Fædrelandsvennen

Mener predikant må rydde opp

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

Agder-biskop Stein Reinertsen reagerer etter VGS sak om hvordan mirakelpre­dikant Svein-magne Pedersen fra Vennesla har samlet inn penger fra nordmenn til nødhjelpsp­rosjekter som ikke eksisterer.

– Hvis dette stemmer er det sterkt beklagelig, sier Agder-biskop Stein Reinertsen til Faedreland­svennen søndag.

– Hva mener du bør skje nå? – Det må ryddes opp, sier Reinertsen.

Lørdag skrev VG at Pedersens stiftelse «Misjonen Jesus Leger» har samlet inn penger til nødhjelpsp­rosjekter i India som ikke eksisterer.

Overfor VG har Pedersens advokat John Christian Elden uttalt at stiftelsen har stolt på sine samarbeids­partnere.

«Vår oppgave var å bygge barnehjem – ikke å drive dem», skriver Svein-magne Pedersen på sin Facebook-side søndag.

– OVERTATT AV KUER

Han omtales som «mirakelpre­dikant» etter at han med base i Vennesla har tilbudt helbredels­e og bønn gjennom telefonen i mange år.

Ifølge VG har Misjonen Jesus Leger oppgitt å ha satt av 123 millioner kroner av sine inntekter til «stiftelsen­s ideelle formål» de siste ti årene.

Avisen skriver at Pedersen aldri har finansiert 24 barnehjem, slik han har hevdet, men kun to.

«På ett av disse bor det bare kuer. Det andre er ikke i drift som barnehjem – men brukes til å tilby et titalls barn leksehjelp», skriver VG.

– Må UANSETT RYDDE OPP

– At de som skulle hatt pengene, ikke har fått dem, er det absolutt verste. Så kan dette ramme andre som samler inn penger til andre formål, sier Agder-biskop Stein Reinertsen.

– Advokat Elden sier at Pedersen og stiftelsen har stolt på sine samarbeids­partnere i India?

– Jeg har registrert det. Vi vet at noen ganger blir man rett og slett lurt etter å ha handlet i god tro. Uansett må man rydde opp.

– SAMLET INN FØR STANS

Faedreland­svennen har så langt ikke lyktes med å få en kommentar fra Pedersen selv. På sin Facebook-side skriver han blant annet dette om barnehjemm­ene i India:

«Vår oppgave var å bygge barnehjem – ikke å drive dem. Vår oppgave var alt oppfylt den 22. juni 2013. Om vi hadde visst om driftsstan­sen før, ville det ikke betydd noe for vårt bidrag. Innsamling­en ble gjort i forkant av byggingen, ikke etter at driften ble stanset. Siden ingen tok ansvar for barnehjemm­ene ble de stående uten tilsyn».

 ?? ARKIVFOTO ?? Agder-biskop Stein Reinertsen.
ARKIVFOTO Agder-biskop Stein Reinertsen.
 ?? ARKIVFOTO ?? Predikant Svein Magne Pedersen.
ARKIVFOTO Predikant Svein Magne Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway