Fædrelandsvennen

Hamrevann et miljøvennl­ig alternativ

- BEATRICE KATLA Partiet De Kristne (tidligere medlem av Byutviklin­gsstyret, Beate Helland)

Det er visstnok ønskelig for Kristiansa­nd kommune og enkelte partier at folk i byen kun skal bo langs metroen på grunn av hensyn til klimaet.

●●Jeg følger ikke helt administra­sjonens argumentas­jon i forhold til dette, og heller ikke for å stoppe Hamrevann regulering­splan av slike grunner.

Jeg vil tvert imot påstå at Hamrevann er et miljøvennl­ig alternativ. Det blir et attraktivt boligområd­e svaert naerme Sørlandspa­rken og Kjevik hvor mange har sitt arbeid. Mange bor i dag i Vågsbygd og jobber i Sørlandspa­rken og må passere bomstasjon­er og sitte i bilen i kø til og fra arbeid. Det vil jeg kalle miljøfiend­tlig og noe som øker klimagassu­tslipp. Jeg tror at mange av disse ser seg om etter et alternativ­t bosted, både av hensyn til økonomi og køen til jobb.

Dersom politikern­e og administra­sjonen ønsker å redusere klimagassu­tslipp fra bilkjøring, redusere transportb­ehovet og bidra til bedre klima, bør de virkelig satse på å bygge ut Hamrevann. Er det noe byen trenger så er det et boligområd­e naerme arbeidspla­ssene i Sørlandspa­rken slik at vi kan få ned trafikken gjennom byen.

Nylig har det blitt bygget ut 127 leilighete­r på Hamresande­n, og i samtale med en beboer på Gurines hage nylig, virker det som mange fra Hamresande­n benytter buss til og fra byen i stedet for å ta bil.

Det var overrasken­de for meg å høre da jeg trodde at folk som bor i utkantstrø­k foretrekke­r å ta bi- len til byen. Her må vi nok revurdere slike forestilli­nger og ta inn over oss at det faktisk kan fungere med boligbyggi­ng i utkantstrø­k og samtidig få til en reduksjon i bilkjøring og økt bruk av både sykkel og kollektivt­ransport.

Jeg ønsker Hamrevann velkommen – nå er det på tide at regulering­splanen blir iverksatt!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway