Fædrelandsvennen

Veiavgift og gps

-

Det begynner å gå opp for politikern­e rundt om at folk er i ferd med å bli rasende og lei av stadig mer og dyrere bompenger. Er det rart, da?

●●Bompenger som i sin tid ble innført for å finansiere den aktuelle vegstrekni­ng, blir nå i galopperen­de tempo utvidet til å finansiere gang- og sykkelstie­r, kollektivt­rafikk, og nå også tvinge bilister ut av sentrumsom­råder. Noen bilister, da.

Når jeg har et nyinnkjøp på gang på IKEA, prøver jeg å legge det slik at min datter tar sine innkjøp samtidig. Både fordi det er hyggeliger­e å reise sammen og for å spare litt på bilkjøring. Det har vaert naturlig at vi har brukt min bil, som var en dieseldrev­et varebil. Derfor var det jeg som ble belastet bompenger. Men vi var begge på IKEA og handlet, og vi brukte begge veiene den dagen. Siden den søte lille elbilen til min datter ikke rommer en sofa og et spisebord, var dette alternativ­et utelukket. Men om vi kunne, ville i så fall ingen av oss blitt belastet bompenger, selv om vi altså begge brukte veien.

Hva er det så for sprøyt at det er rettferdig å la dem som bruker veien betale for den?

Alle bruker veiene i en eller annen form. Men det er foreløpig bare registrert­e eiere av dieselelle­r bensindrev­ne biler som betaler.

Veiavgift har bilistene blitt avkrevd så langt tilbake som jeg kan huske. Men før i tiden het det vei-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway