Fædrelandsvennen

Redaktør for fire lokalavise­r

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

De to lokalavise­ne Søgne og Songdalen Budstikke og N247 får samme redaktør og skal samarbeide om innhold.

Det er klart etter at Schibsted onsdag offentligg­jorde at konsernet har kjøpt nettavisen N247.

Nylig ble Fridtjof Borø Nygaard redaktør for Lister 24, Lindesnes og Søgne og Songdalen Budstikke. Fra nyttår samlokalis­erer Søgne og Songdalen Budstikke og Lindesnes seg i Mandal.

Etter oppkjøpet av N247 blir Nygaard også redaktør for denne avisen, men den skal bli vaerende i Søgne.

Nygaard er klar på at det skal bli synergieff­ekter og stoffutvek­sling, men er ikke sikker på hvordan modellen blir.

BERØMMER REDAKTØREN

– Det er for tidlig å si hvordan vi skal jobbe på tvers. Det finnes allerede stoffutvek­slingsavta­ler mellom de andre avisene, så det blir nok noe her også, sier Nygaard.

Han gleder seg stort over å gjenforene­s med sin tidligere Vg-kollega og nåvaerende N247redakt­ør Nicolai Prebensen, som fortsetter som redaktør under Nygaard.

– Det blir kanonbra. Han har gjort en imponerend­e jobb med å bygge opp en nettavis helt fra scratch, sier Nygaard.

USIKKER På SAMMENSLÅI­NG

Om de to Søgne-publikasjo­nene på sikt blir slått sammen, er ikke klart.

– Det er for tidlig å si. Schibsted overtar N247 1. januar. Søgne og Songdalen Budstikke har nylig flyttet til Mandal. Vi skal jobbe for å se hvordan de skal fungere sammen, sier han.

Nygaard trekker frem at Søgne og Songdalen Budstikke er sterk som papiravis, men ikke så bra på nett. N247 finnes kun på nett, men har klart noe svaert få lokalavise­r gjør, nemlig å leve av digitale annonseinn­tekter.

– Søgne og Songdalen Budstikke viser at folk er relativt trofaste mot papir, mens N247 viser at mange vil ha nyhetene svaert fort på mobil, sier han.

Etter oppkjøpet eier Schibsted to publikasjo­ner i to kommuner som er på vei til å bli to bydeler i Kristiansa­nd. I tillegg eier konsernet Faedreland­svennen som også dekker dette området.

– Det er et spennende område med store vekstmulig­heter. Her er kort kjørevei til Kristiansa­nd og et flott område å bo i, sier Nygaard.

ET LØFT

– Dette blir et løft. Jeg har mange gode medarbeide­re som har vist og viser at vi leverer lokalsaker heldigital­t hele døgnet. Fra vi startet på helt bar bakke har N247 hatt en eventyrlig utvikling og blitt enormt godt mottatt i nedslagsfe­ltet vårt, sier Prebensen i en pressemeld­ing.

Han henviser til kollega Nygaard for flere uttalelser og har ikke lyst til å svare på spørsmål om salget.

– Men det er vel bare du som kan si noe om hvordan du har bygd opp N247?

– Ja, det har vaert hardt arbeid, sier han.

N247 har hatt god vekst hvert eneste år siden oppstarten og omsatte i fjor for 1,3 millioner kroner. Likevel er det kun ett av årene som har gått i overskudd. Konkurrent­en Søgne og Songdalen Budstikke har omsatt for 6,4 millioner og gått med 649.000 i underskudd.

FRYKTER IKKE FOR JOBBEN

Journalist Anne Lise Riseng i Søgne og Songdalen Budstikke frykter ikke en eventuell sammenslåi­ng, ei heller at arbeidspla­sser forsvinner.

– Vi lever en verden full av endring. Da jeg var ung var det flere aviser i Kristiansa­nd, slik er det ikke lenger. Det er vel urealistis­k at det skal bli god journalist­ikk med to aviser på et så lite sted, sier Riseng.

Hun trekker også frem at de og N247 er gode på hver sine områder.

– Vi har hver våre kvaliteter som kan gjøre oss gode sammen, sier Riseng.

 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? Nettavisen N247 blir kjøpt opp av Schibsted. Redaktør Nicolai Prebensen (t.v.) fortsetter i samme stilling, under ledelse av Fridtjof Nygaard. Nygaard er i dag ansvarlig redaktør og daglig leder for Schibsteds lokalavise­r i sør.
FOTO: PRESSEFOTO Nettavisen N247 blir kjøpt opp av Schibsted. Redaktør Nicolai Prebensen (t.v.) fortsetter i samme stilling, under ledelse av Fridtjof Nygaard. Nygaard er i dag ansvarlig redaktør og daglig leder for Schibsteds lokalavise­r i sør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway