Fædrelandsvennen

– En skam for Kristiansa­nd

- TOR MJAALAND

– At turistbyen Kristiansa­nd ikke har klart å få til en skikkelig bynaer bobiloppst­illingspla­ss, er en skam for byen.

Det slår salgssjefe­n hos Kristiansa­nd Caravan, Erik Dåsnes, bombastisk fast. Han viser til at småbyene Flekkefjor­d og Lillesand har klart dette, og er ikke i tvil om at Kristiansa­nds naeringsli­v går glipp av store summer fordi bobilfolke­t blir tvunget ut av byen.

– Undersøkel­ser viser at hver bobil legger igjen 1200-1300 kroner i døgnet på stedet de har parkert bilen. Dette er inntekter Kristiansa­nd i stor grad går glipp av, mener Dåsnes som foreslår å anlegge en bobilparke­ring på Odderøya:

– Hadde kommunen anlagt 30-40 plasser til 200-250 kroner per døgn inkludert strøm, kan jeg garantere at det hadde vaert fullt hver helg og i ferier.

Han mener at når bobiler kjører i land fra danskeferj­ene, burde det vaert tydelig merket med skilt og «velkommen» til bobilparke­ringen i byen.

– Der bør det vaere toaletter og mulighet til å ta ut strøm, sier Dåsnes og viser til Sverige der du kan laste ned en gratis app og få opp oversikten over et enormt antall bobilparke­ringer, med satser for betaling, bildeserie fra stedet og masse nyttig info.

– Å sende bobiler til Roligheden, som er fullstendi­g nedslitt, er rett og slett for flaut, slår Erik Dåsnes fast.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway