Fædrelandsvennen

Strøm av ladbare hybrider

- TOR MJAALAND

Nå er det full satsing på ladbare hybrider fra BMW etter at fire av fem nyregistre­rte Bmw-modeller i år har vaert elektrifis­erte.

BMWS ladbare hybrider utgjør over 30 prosent av nye registrert­e BMW-ER i Norge så langt i år. Legger man til helelektri­ske modeller, utgjør de nesten 80 prosent på registreri­ngsstatist­ikken til BMW.

I 2019 lanseres en rekke nye BMW-ER, blant annet ladbare hybridmode­ller av BMW 3–serie sedan og de to Suv-ene BMW X3 og BMW X5. Ikke minst vil en ladbar X3 vaere interessan­t i det norske markedet. Nye BMW 3-serie sedan lanseres først med diesel- og bensinmode­ller i mars. Noen måneder senere følger den ladbare hybriden BMW 330e, som ifølge en pressemeld­ing skal vaere både raskere og mer utholdende enn forgjenger­en og få en rekkevidde på 60 kilometer målt etter ny Wltp-standard.

Fjerde generasjon av den store suv-en BMW X5 lanseres nå i november. I andre halvår i 2019 utvides modellprog­rammet med en ny generasjon ladbar hybrid, BMW X5 45e.

Bensinmoto­ren er en Twinturbo rekkesekse­r på 3 liter, og yter 286 hk med dreiemomen­t på 450 Nm. Denne kobles sammen med en elektrisk motor som alene leverer 112 hk med 265 Nm dreiemomen­t. Samlet effekt blir dermed 394 hk og et maks dreiemomen­t på 600 Nm.

Den elektriske motoren kan alene besørge en toppfart på 140 km/t, mens toppfarten økes til 235 km/t ved full effekt på begge motorene. Akselerasj­onen fra 0-100 km/t gjøres unna på 5,6 sekunder. Elektrisk rekkevidde er økt kraftig fra nåvaerende modell til 80 kilometer.

Nylig kunngjorde BMW Group at også SUV-EN BMW X3 vil komme som ladbar hybrid i løpet av 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway