Fædrelandsvennen

Cb-produkter forsvant i det stille

- HENRIK IHME

Første gang CB skulle slutte å lage Christians mineralvan­n, ble det ramaskrik. Men i fjor ble produktet fjernet uten protester.

– Vi hadde en del reaksjoner i starten, som ikke er uvanlig. Det siste året har vi ikke hørt noe. Det er ikke veldig overrasken­de, volumet var ikke spesielt høyt på slutten, og det var grunnen til at vi sluttet å selge produktet – naturlig nok er det da også faerre som savner produktet, skriver Alf Helge Halland, direktør for marketing og uteliv i Hansa Borg Bryggerier i en epost til Faedreland­svennen.

Christians­sands Bryggeri sluttet å produsere Christians i mai i fjor etter fallende salg.

I 2006 skrev Faedreland­svennen at jubelen sto i taket hos arbeiderne på CB da det ble kjent at produksjon­en av kildevanne­t Christians skulle gjenopptas.

Året før hadde det nemlig blitt besluttet å avslutte produksjon­en av mineralvan­net som så dagens lys i 1988. På høyden ble det solgt 800.000 liter i året. Beslutning­en den gang var at Hansa Borg ville satse på ett merke: Olden.

Merkevaren var viktig for CB, og gjenopptak­elsen kom på grunn av en ny distribusj­onsavtale. Det ble sett på som viktig for bryggeriet­s økonomi.

Men denne gangen ble både Christians og Kildecider fjernet fra sortimente­t uten høylytte protester fra de ansatte.

Fabrikksje­f på CB, Øystein Føreland, sier at bryggeriet solgte flere hundre tusen liter Christians da produksjon­en startet opp igjen, men at salget dalte og overskudde­t forsvant.

– Andre produkter hadde lavere pris, så prisnivået var slik at vi ikke kunne fortsette. På slutten lagde vi 50.000 liter i året, sier han.

Lars Giil, konstituer­t administre­rende direktør i Hansa Borg, sier at salget av vann på flaske generelt har falt de siste årene.

– Det er mindre betalingsv­ilje for vann på flaske enn før, sier han.

Kildecider ble også et for marginalt produkt.

– Det henger og sammen med kort holdbarhet på cider, og nå som produktene skal stå lenger på lager hos grossisten­e så blir det vanskelig, sier Føreland.

Julebruspr­oduksjonen går for øvrig i høygir. Føreland sier at salget på lett-julebrus går opp.

– Vi produserer én million liter julebrus i året, sier fabrikksje­fen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway