Fædrelandsvennen

Hoggormen er fredet, men det er ikke barnet i mors liv

-

De siste par ukene har abortdebat­ten blusset kraftig opp igjen etter at Erna Solberg gav uttrykk for å forhandle om paragraf 2c i abortloven.

●●Denne går inn for at kvinner har selvbestem­t abort etter uke 12 hvis barnet de baerer på er alvorlig sykt.

Demonstras­jonene har ikke latt vente på seg. Tusenvis har vist og viser sitt engasjemen­t for at abortloven ikke skal røres. Lørdag 17. november var det demonstras­joner i 33 byer. Det triste med hele saken er at det alltid er kvinnens kropp, valg og liv som nevnes. Argumenten­e er hele tiden de samme. De er alltid kvinnens. Men hva med det lille barnet? Hvordan skal barnet i magen forsvare seg?

Det er kanskje ikke så rart at stemmene for selvbestem­t abort er så høye. Abortloven fra 1979 har drept over 500 000 barn siden den ble innført. Dette vil da si at det er veldig mange kvinner som er berørt. Noen i sorg, og noen fortsatt forkjemper­e. Abortforkj­emperne snakker om at man ikke må gå tilbake i tid, men jeg sier vi må vaere realistisk­e. Hvordan kan noen si at paragraf 2c ikke er diskrimine­rende for de som for eksempel har Downs syndrom i dag. Jeg vil sitere Marte Wexelson Goksøyr: «Hvis man går inn for å få et barn, så må man stå for det.»

Man får bot i Norge for å drepe en hoggorm, men folk går i tog for oppretthol­de loven om å drepe barn. Arnulf Øverland skrev et dikt med tittelen: «Du må ikke sove!» Men er det ikke det vi gjør? ELIN HONNEMYR HAGEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway