Fædrelandsvennen

NATO druknet med fregatten

-

Det var Norges forsvarspo­litikk som druknet med fregatten. Fregatten «Helge Ingstad» ligger hjelpeløst på havets bunn. Det var ikke russerne som senket «Helge Ingstad». Det var Norges mislykte forsvarspo­litikk.

●●Det var Norges forsvarspo­litikk som druknet med fregatten.

Fregatten «Helge Ingstad» ligger hjelpeløst på havets bunn. Det var ikke russerne som senket «Helge Ingstad». Det var Norges mislykte forsvarspo­litikk.

Donald Trump sa at «NATO er avleggs». Norges tidigere for- svarssjef Sverre Diesen sa i et stort oppslått foredrag på Arendalsuk­a (hva han har sagt i mange kronikker) at NATO bygger på en trussel som ikke fins (da Sovjetunio­nen og kommunisme­n er avskaffet), mens NATO ikke gjør noe med den store trusselen folk over hele Europa føler, nemlig den gigantiske menneskesm­uglingen og narkotikae­n over Middelhave­t.

Når en Nato-øvelse er meningsløs, mister befalet og soldatene presisjone­n og motivasjon­en. De fem på broen på Norges dyreste krigsskip, nektet blankt å rette seg etter gjentatte ordre fra et sivilt skip om å følge reglene og ta styrbord ved kollisjon rett forut. Lydloggen viste at de ga beskjed om at de valgte det Kystvakten samtidig over radioen erklaerte som direkte kollisjon om sekunder. Slik reagerer ikke offiserer i meningsful­l forsvarspo­litikk, som i samarbeide­t med russerne i krigen mot Hitler og Tyskland.

Idag innbiller forsvarspo­litikere seg, at vår befrier i Finnmark 1944, Russland, er vår fiende, og vår fiende den gang, Tyskland, er vår venn. Selv om Tyskland dominerer Europa og EU og EØS med titusener av lover og regler som dikterer Norge som land.

Nato-øvelsen skulle ha foregått på Middelhave­t, for å stenge hundretuse­ner menneske-smuglede emigranter. Eller, faktisk, på grensen til Mexico i USA, som har tilsvarend­e problem.

Russland er i all Europa-historie det store vestlige kulturland i Europa, og har i langt mer enn 1000 år aldri vaert i krig med Norge, faktisk aldri i det hele tatt. NATO er meningsløs­t uten Russland med. Og Putin og Trump og Kina er som kjent perlevenne­r. De er enige om at menneskesm­ugling (migrasjon) og islam er den store faren.

Kåre Willoch lanserte på sin 90- årsdagen helt ny vennskaps politikkov­erfor Russland. Kåre Willoch er ikke bare Norges klokeste mann, han har fullstendi­g rett. HELGE CHRISTOPHE­RSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway