Fædrelandsvennen

På medaljejak­t i kettlebell maraton-vm

- KIRSTEN TØNNESSEN

Denne gjengen er blant de 13 nordmennen­e som i helga skal kjempe om edelt metall i verdensmes­terskapet i kettlebell maraton.

Vi gleder oss veldig mye til å stille i vårt tredje VM i kettlebell maraton. Vi stilte med et norsk lag i Danmark i 2016, i Italia i 2017 og i år går turen til Spania.

Cirka 250 deltagere fra 21 land stiller i år, og alle skal løfte kettlebell i enten 30 eller 60 minutter uten stopp.

Norge stiller i år med amatører, veteraner og eliteløfte­re, og alle har vaert gjennom en streng kvalifiser­ing for å få plassen på landslaget.

Vi er 13 personer på det norske laget i år. Foruten oss fem deltar Karen Zuleta fra Farsund, Jostein Ruud fra Toten, Jorunn Haver Figenschou fra Sirevåg, Linda Harstad fra Frei, Karl Fredrik Johannesse­n, Monika Fiske og Kristina Fiske Åsgård fra Sunndalsør­a, og Charlotte Aafløy Lundeberg fra Tokke.

Sporten vokser for hvert år, og kampen om medaljer blir tøffere og tøffere. Vi løfter kettlebell, kulevekter med et håndtak, som blir presset, eller rykket over hodet, i enten 30 eller 60 minutter uten stopp, setter man ned eller gjør feil, blir man diskvalifi­sert. Her gjelder det å løfte raskt og presist. Den som får fleste repetisjon­er stikker av med seieren.

Og det krever en svaert stor utholdenhe­t og mental styrke for å gjennomfør­e settene. Evne til å tåle smerte og total utmattelse, og likevel holde seg på bena, og fortsette å løfte.

Men det er denne kampen som gjør sporten og konkurrans­ene verdt å kjempe, og det er ofte euforisk glede når tiden er bestått.

I årets VM, som er 23.-25. november i Spania, skal vi få vist oss frem og kjempe mot og med de beste i verden. Og atter en gang vise at Norge i rødt, hvitt og blått er i verdenseli­ten innen kettlebell maraton sport.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Denne Agderkvint­etten gleder seg til helgas VM i Spania. Bak fra venstre: Kirsten Tønnessen fra Vennesla, Belinda Øvland fra Øvrebø og Inga Johannsdot­tir fra Birkeland. Foran fra venstre: Arne Ramsland fra Øvrebø og Andreas Jakobsen fra Kristiansa­nd.
FOTO: PRIVAT Denne Agderkvint­etten gleder seg til helgas VM i Spania. Bak fra venstre: Kirsten Tønnessen fra Vennesla, Belinda Øvland fra Øvrebø og Inga Johannsdot­tir fra Birkeland. Foran fra venstre: Arne Ramsland fra Øvrebø og Andreas Jakobsen fra Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway