Fædrelandsvennen

Thea Sofie (21) i storserie på Netflix

Sørlandsje­nta Thea Sofie Loch Naess spiller den mystiske, farlige vikingkvin­nen med navn Skade i Netflix-storsatsin­gen «The Last Kingdom».

- TEKST: DAMARES STENBAKK damares.stenbakk@krsby.no

– Det er mye snakk om sterke kvinneroll­er for tiden. Skade er absolutt sterk, men også direkte grusom og ond, forteller Thea Sofie Loch Naess om den store rollen til KRSBY.

21-åringen kapret en rolle i tredje sesong av storserien «The Last Kingdom», etter at hun fikk overbevist agentene, gjennom en hjemmelage­t video-audition, at hun var den riktige for rollen som den onde vikingkvin­nen Skade.

– Dette var en av de rollene jeg aldri trodde jeg kunne få. De ga meg rollen uten å møte meg personlig, kun basert på selftapen (hjemmelage­t video-audition, journ.anm.), forteller Loch Naess fornøyd.

«The Last Kingdom» foregår i år 872 hvor vikingenes invasjon mot England påvirker de ulike kongedømme­ne, spesielt Wessex som er under Kong Alfreds kontroll.

Netflix-serien er kritikerro­st og har fått høye rangeringe­r både hos IMDB og Rotten Tomatoes.

Også her til lands har serien fått god kritikk:

– Det er et actiondram­a som skifter uanstrengt mellom vikingtida­s brutale realiteter og hverdagens lysere sider, og rollegalle­riet inneholder noen aldeles herlige typer både blant kristne og hedninger, skriver anmelder Sigurd Vik i filmpoliti­et i NRK.

16-TIMERS ARBEIDSDAG

Thea Sofie Loch Naess gjorde sin profesjone­lle skuespille­rdebut i den norsk-regisserte filmen «Natt til 17», etterfulgt av storfilmen­e «Birkebeine­rne» og «Dryads».

Men rollen som en farlig og ond vikingkvin­ne med sosiopatis­ke trekk innrømmer hun har vaert hennes tøffeste skuespille­rrolle hittil. Hun forteller om 16-timers arbeidsdag­er i bitende minusgrade­r og fysisk krevende scener under innspillin­gen i Budapest.

– Det var slåssing, hesteridni­ng og skriking i minusgrade­r. Samtidig måtte jeg vaere manipulere­nde og drepe uten å ofre det en tanke. Dette er definitivt noe helt annet, en helt annen mentalitet på grunn av tiden hun lever i, og hennes ekstreme ønske om makt, forklarer Loch Naess.

Likevel mener hun at karakteren Skade er kanskje hennes viktigste rolle hun har medvirket i – en sterk kvinnelig rolle med makt, i en mannsdomin­ert verden.

– Skade tar sin plass i en mannsdomin­ert viking-verden, og bruker alle tilgjengel­ige virkemidle­r i forsøk på å klatre til topps. Det syntes jeg er mye mer interessan­t enn å skulle vaere en sterk helt, fortsetter hun.

VIAPLAY-STORSATSIN­G

Det er uvisst om sørlandsje­nta får vaere med i fjerde sesong av «The Last Kingdom». Hun hinter til at det er ikke er håp for karakteren Skade i den pågående sesongen.

– Vi vet ennå ikke hva som skjer, men om man ser sesongen ser det ikke ut som er er så mye håp, antyder hun.

Men Thea har flere ess i ermet med både serier og filmer både i inn- og utland. Hun er nå bosatt i Oslo for å spille inn den norske seriesatsi­ngen «Wisting», som er en dramatiser­ing av krimforfat­ter Jørn Lier Horts bokserie.

Serien skal vaere kjøpt opp av strømmetje­nesten Viaplay, og det er allerede avslørt at store navn som Sven Nord i no g hollywoods­tjernen Carrie-anne Moss skal medvirke i serien. Ifølge Loch Naess skal serien ha premiere rundt april 2019.

– Der spiller jeg noe helt annet enn Skade, nemlig en rosablogge­r. Det var rart å reise mellom de to jobbene og karakteren­e. Fra skitt og blod til manikyr og pushup bh. Også har jeg gjort en kinesisk spillefilm, men nå skal jeg i gang med en indie-film i USA som jeg tror blir helt rå, avslutter hun fornøyd.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? Sørlandsje­nta Thea Sofie Loch Naess spiller en ond og nådeløs kriger i storserien «The Last Kingdom», som foregår under vikingtida i år 872.
FOTO: NETFLIX Sørlandsje­nta Thea Sofie Loch Naess spiller en ond og nådeløs kriger i storserien «The Last Kingdom», som foregår under vikingtida i år 872.
 ?? FOTO: HIEU LE ?? «The Last Kingdom»-karakteren Skade er kanskje Theas tøffeste skuespille­rrolle hittil, både psykisk og fysisk.
FOTO: HIEU LE «The Last Kingdom»-karakteren Skade er kanskje Theas tøffeste skuespille­rrolle hittil, både psykisk og fysisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway