Fædrelandsvennen

KFUM Oslo til 1. divisjon etter snuoperasj­on

- NTB

KFUM Oslo havnet bakpå i returoppgj­øret mot Åsane i kvalifiser­ingen til 1. divisjon, men slo kraftig tilbake, vant 3-1 i Bergen og 4-3 sammenlagt søndag.

Det betyr at KFUM Oslo gjør comeback på nest øverste nivå i norsk fotball og blant andre skal møte Start, mens Åsane må ta den tunge turen ned til 2. divisjon.

Åsane hadde 2-1-seier fra Oslo å gå på, og det så enda bedre ut da Magnus Bruun-hanssen ga bergensern­e ledelsen da han var nådeløs i feltet etter 17 minutter.

KFUM Oslo produserte store sjanser på rekke og rad og hadde avslutning­er i tverrligge­ren og som ble reddet på streken, men det sto 1-0 til hjemmelage­t og 3-1 sammenlagt til pause.

Men da Lars Olden Larsen gjorde som i første oppgjør og scoret til 1-1, fikk bortelaget håp om å gå opp en divisjon. Håkon Lorentzen fikk sjansen til å avgjøre, men skuddet ble reddet på streken. Erik Huseklepp ble også kastet innpå, til ingen nytte.

I stedet ordnet toppscorer Moses Mawa og Stian Sortevik 3-1-seier og 4-3 sammenlagt.

Etter kampslutt kunne benken storme banen, mens Åsane-spillerne lå utslått på kunstgress­et. KFUM Oslo kom til kvalifiser­ingsoppgjø­ret mot Åsane etter å ha slått ut PerMathias Høgmos Fredriksta­d.