Fædrelandsvennen

Amedia overtar Agder og Lyngdals Avis

- JAN ODDVAR EIDE HENRIK IHME

Amedia overtar Nordsjø Medias ni mediehus i Rogaland og Agder. På Sørlandet eier Amedia fra før Aust-agder Blad og 75 prosent av Tvedestran­dsposten.

– Amedia er et stort og seriøst selskap, og vi lever i omskifteli­ge tider. Det å ha en stor eier i ryggen er en fordel for utvikling av kompetanse, innovasjon og så videre.

Det sier Kristen Munksgaard, daglig leder og redaktør i Avisen Agder. Han sier nyheten om oppkjøpet tirsdag kom helt overrasken­de på ham.

Amedias overtakels­e ble kjent i en pressemeld­ing tirsdag.

Prisen er hemmelig. Men styreleder Ivar Rusdal, som også er den største enkeltaksj­onaeren, sier både selger og kjøper er fornøyd med prisen.

Nordsjø Media AS er eid av selskapene Dalane Tidende og Egersunds Avis AS, Avisen Agder Holding AS og Vimer AS.

– Avtalen krever godkjennel­se av generalfor­samlingene i de tre eierselska­pene i tillegg til konsernsty­ret i Amedia, heter det i pressemeld­ingen fra konsernet.

– Men så vidt jeg har skjønt så blir vi overtatt som et konsern, og vi beholder alle de selvstendi­ge, redaktørst­yrte avisene, sier Kristen Munksgaard i Agder .

Da Faedreland­svennen snakket med Munksgaard hadde han foreløpig kun fått orientert de ansatte med pressemeld­ingen. Det skulle avholdes et allmøte senere.

– Jeg velger å oppfatte dette oppkjøpet positivt nå, og så skal vi informere de ansatte når vi har mer informasjo­n. Jeg registrere­r at vi ikke lenger skal ha en lokal eierbase, men jeg går inn åpen og med tro om at de ønsker det beste for lokalavise­ne.

– Dette er jo veldig ferskt. Det er cirka 14 minutter siden jeg fikk vite det. Det utløser ikke akkurat noen panikkangs­t hos meg, sier redaktøren i Lyngdals Avis ,Lars Rekaa til Medier24.

Rekaa har lang erfaring Apressen.

– Jeg har jobbet i A-pressen tidligere, så jeg er kjent med folk i ledelsen i Amedia. Det er solide folk. Det vil likevel bli interessan­t å høre hvilke planer de har. De har nok gjort seg opp noen tanker om endringer, sier han til fagbladet.

Konsernsje­f Are Stokstad i Amedia sier til Faedreland­svennen at det er ni veldrevne lokalavise­r som nå blir en del av konsernet.

– Vi er størst på lokalavise­r i Norge. Dette er vår kjernevirk­somhet. Vår ambisjon er å bidra til videre utvikling av disse lokalavise­ne, som vi har samarbeide­t med i mange år og som står sterkt i sine nedslagsfe­lt. Vi har høye ambisjoner for samtlige titler og legger inn mye innsats på å utvikle hver avis. Disse passer veldig godt samen med de andre mediehusen­e i Amedia, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway