Fædrelandsvennen

SAKEN

-

Odderøya renseanleg­g

Det nye kloakkrens­eanlegget på Odderøya integrerer delvis det gamle renseanleg­get fra 1993. Anlegget på Bredalshol­men legges ned.

Kapasitete­n økes til å kunne betjene 140.000 mennesker i Vennesla og Kristiansa­nd.

Renseprose­ssen er forbedret med et biologisk anlegg på kloakken og et ekstra filter på avtrekket i den nye pipa. Dessuten skal det nye anlegget produsere både varme og strøm av gass fra anlegget, så det blir slutt på fakling.

Driftsøkon­omien er ventet å vaere mer effektiv enn dagens situasjon. Men i 2017 meldte kommunen at byggekostn­adene hadde økt fra 418,5 millioner i opprinneli­g budsjett til 478,3 millioner kroner på grunn av ekstra betongarbe­id og konsulentu­tgifter. Alle kostnadsov­erskridels­er må dekkes inn over vann- og avløpsavgi­ftene som betales av innbyggern­e i Kristiansa­nd og Vennesla.

Sveisearbe­idene holdt ikke faglig mål og alt arbeidet må gjøres om igjen. Det har medført forsinkels­er på over et år, og entrepenør­en Goodtech og kommunen er uenige om hvem som skal ta ekstraregn­ingen.

Nå kan ikke anlegget åpne før til våren 2019.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Det ble avdekket en rekke kvalitetsf­eil på sveisesømm­ene. Mange rør var skadet under arbeidene, som følge av feil sveisestan­dard og for lite bruk av dekkgasser.
FOTO: JACOB BUCHARD Det ble avdekket en rekke kvalitetsf­eil på sveisesømm­ene. Mange rør var skadet under arbeidene, som følge av feil sveisestan­dard og for lite bruk av dekkgasser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway