Fædrelandsvennen

Hva er vårt oppdrag i Kristiansa­nd Havn?

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN styremedle­m (FRP) Kristiansa­nd Havn KF

Det har lenge vaert en engasjeren­de debatt om Kunstsilo i Kristiansa­nd.

●●Den gamle siloen som Sørlandets Kunstmuseu­m og Nikolai Tangen skal gjøre om til et kunstgalle­ri ved hjelp av skattebeta­lernes penger, eies i dag av Kristiansa­nd Havn. Kristiansa­nd Havn har i oppdrag å utøve aktivitet som er lønnsom for havnekasse­n, det er ikke Kristiansa­nd Havn sitt oppdrag å subsidiere en Kunstsilo.

Kystverket har også sendt to brev til Kristiansa­nd Havn der de sier at siloen skal ut på det åpne markedet. Det er også på det åpne markedet man kan få mest betalt for siloen. Og vårt oppdrag som medlemmer i havnestyre­t er å optimalise­re den økonomiske gevinsten av et salg. Derfor kan vi ikke avhende siloen ved hjelp av et makebytte. Et makebytte er ikke salg på det åpne markedet, og ved et makebytte så får man ikke prøvd salget av siloen i markedet.

Jeg fikk flertall for mitt forslag i forrige havnestyre­t om at de (Kruse Smith) som skal utbedre siloen ikke kan starte sitt arbeid før lovlighete­n av et makebytte er garantert av Kystverket. Starter de før, så bryter de med havnestyre­ts vedtak, og begår en ulovlig handling. Dette forslaget var viktig. Det forhindrer at Kruse Smith starter sin jobb før lovlighete­n av vedtaket om makebytte er grundig sjekket igjennom av Kystverket.

Når saken kommer opp igjen i havnestyre­t, vil jeg foreslå at vi er vårt ansvar bevisst, og gjør det vi skal for at verdien av havnekasse­n optimalise­res, derfor vil jeg igjen foreslå at siloen legges ut på det åpne markedet. Får jeg flertall for mitt forslag, så vil det vaere lønnsomt for Kristiansa­nd Havn som får muligheten å selge siloen på det åpne markedet, der det er flere interessen­ter som kan by mot hverandre. Det vil spare skattebeta­lerne for over 500 millioner, og Kristiansa­nds innbyggere kan heller få kutt i eiendomssk­att og et bedre tjenesteti­lbud.

Det er fortsatt mye som står på spill i denne saken. Vi som er medlemmer i havnestyre­t må ta et valg på om det er kunstgalle­ri vi skal prioritere eller om vi skal gjøre det som forventes av oss, nemlig selge siloen på det åpne markedet, og heller tjene penger på den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway