Fædrelandsvennen

Full elavgift for kraft brukt til kryptovalu­ta

-

Stortinget støtter enstemmig forslaget om full elavgift for den delen av kraften som brukes til å utvinne kryptovalu­ta i datasentre.

– Et enstemmig storting går nå inn for å gjennomfør­e full elavgift for kraft til datasentre som brukes til å utvinne kryptovalu­ta, sier finanskomi­teens leder Henrik Asheim (H) til E24.

Saken skal ut på høring, men Stortinget­s mål er at avgiften skal innføres fra 1. mars neste år, eller noe senere hvis regjeringe­n trenger mer tid.

Asheim tror ikke folket ønsker redusert elavgift til utvinning av kryptovalu­ta. Flere av partiene på Stortinget har omtalt slik utvinning som spekulativ­t og lite baerekraft­ig.

– Det er bred enighet, og det gjenspeile­r nok noe av samfunnsde­batten. Det at industrien vår betaler lav elavgift har legitimite­t i befolkning­en, men dette har ikke samme legitimite­t når det snakk om sløsing med strømmen, sier Asheim.

Han begrunner hvorfor han mener dette er sløsing slik:

– Globalt brukes strøm tilsvarend­e hele Irlands forbruk på kryptovalu­ta. Det å bruke så mye strøm på et slikt formål skaper ikke varige verdier, og det er ikke noe vi trenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway