Fædrelandsvennen

Å forstå verdien av et levende Torv

- LEIF ARILD JAKOBSEN

Det er trist å registrere at debatten rundt Torvet i Kristiansa­nd handler om salamipøls­er, antall boder og størrelse på salgsvogne­ne.

●●Fokuset avslører at man ikke har forstått hva et levende Torv er og hva det betyr for et bysentrum. Fokuset bør vaere å legge til rette slik at Torvet blir en aktiv markedspla­ss for alle som måtte ønske det.

Ikke noe er mer miljøskape­nde i en by enn et aktivt Torv. Knapt noe annet gir Kvadrature­n et større konkurrans­efortrinn i forhold til andre handlesent­re. Men i stedet for å benytte seg av dette fortrinnet, er byens restaurant­eiere redd for at de får faerre besøk... Og kommunen lar seg forlede, og ender opp med å sette inn ressurser på å telle og måle salgsvogne­r.

Vi har mye vi har grunn til å vaere stolt over i byen vår. Tenk om vi også lykkes med å ta Torvet tilbake – og la det bli en aktiv markedspla­ss med faste lokale, så vel som omreisende tilbydere. Tenk om vi ble kjent for Torvet vårt landet over slik fisketorge­t er for Bergen. Og hvor mange av oss ville ikke valgt å legge handleture­n til Kvadrature­n - nettopp på grunn av Torvet - til glede for alle restaurant­er og butikker. Det er absolutt mulig, men det hviler på en forutsetni­ng. Man må forstå verdien av et levende torv.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway