Fædrelandsvennen

DNB vil fortsette med kredittkor­t til unge kunder

-

Tirsdag morgen kalte regjeringe­n inn tilbydere av forbrukslå­n for å høre hvordan de tar ansvar som samfunnsak­tører. DNB mener de gjør mye.

Bakgrunnen for tirsdagens møte er at regjeringe­n over lengre tid med uro har sett på utviklinge­n i forbrukslå­nsmarkedet. Nå vil de vite hva de som tilbyr forbrukslå­nene, faktisk gjør, som låneytere og som samfunnsak­tører, for å ivareta ansvaret de har for å opptre på en samfunnsny­ttig og baerekraft­ig måte.

I en pressemeld­ing forsikrer en av de inviterte aktørene, DNB, at banken deler bekymringe­n. Markedsvek­sten i usikret kreditt til forbrukere er mer enn doblet de siste ti årene.

De understrek­er at de derfor har valgt det de selv kaller en «streng policy» ved salg av kredittkor­t og forbrukslå­n. Den inkluderer blant annet at DNB ikke tilbyr forbrukslå­n til noen under 23 år. Men de tilbyr låneformen like fullt og vil fortsette å tilby kredittkor­t til unge kunder som har økonomi som tilsier at de kan bruke det fornuftig.

– Vi har hatt en streng kredittpol­icy i hele perioden og er varsomme ved markedsfør­ing av denne typen kreditter. Over halvparten av de under 25 år som søker om kredittkor­t, får avslag, personmark­edssjef Ingjerd Blekeli Spiten.

Hun peker på at DNB har valgt bort aggressiv markedsfør­ing og agentavtal­er og mener bransjen må ta samfunnsan­svaret sitt på alvor.

Møtet tirsdag er lukket, men det blir en pressekonf­eranse etterpå. Med på møtet er finansmini­ster Siv Jensen (Frp), justis-, beredskaps- og innvandrin­gsminister Tor Mikkel Wara (Frp) og barne- og likestilli­ngsog forbrukerm­inister Linda Hofstad Helleland (H).

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? DNB vil fortsette å tilby kredittkor­t til unge kunder som har økonomi som tilsier at de kan bruke det fornuftig.
FOTO: NTB SCANPIX DNB vil fortsette å tilby kredittkor­t til unge kunder som har økonomi som tilsier at de kan bruke det fornuftig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway