Fædrelandsvennen

Sørlandsny­hetene kan ta seg en bolle

- JACOB HAUGMOEN HANDEGARD 2. kandidat til Agder Fylkesting fra Venstre

Den 10. desember oppfordrer Sørlandsny­hetene til å følge eksemplene satt av de store folkemengd­ene som demonstrer­er med gule vester i Frankrike.

●●Man må nok vaere skribent for Sørlandsny­hetene for å mene at bompenger og bygging av kunstsilo kan likestille­s med den sosiale nøden og ulikheten som finnes i det franske samfunnet.

Istedenfor å ta tak i politiske saker på en saklig måte, er Sørlandsny­hetene sin foretrukne strategi å angripe enkeltpers­oner som legger ned enormt mye energi og tid for at byen skal utvikle seg. Selv om jeg er uenig med både Harald Furre, Jørgen Kristianse­n og Mette Gundersen politisk vil jeg heller si «Nei» til lokal kontantstø­tte, enn «Nei» til Jørgen Kristianse­n. Vi bygger samfunnet gjennom å diskutere sak, ikke gjennom å hetse de som er uenige med oss.

Demoniseri­ng av politiske meningsmot­standere er noe av det farligste vi kan holde på med. Forenkling­en Sørlandsny­hetene holder på med bidrar ikke til noe annet enn å skape misforståe­lser og hat. Det verste er at de groveste karakteris­tikkene og beskyldnin­gene blir publisert anonymt. Ingenting er så feigt som å slenge ut søppelytri­nger uten å vaere villig til å stå for det. Alle, inkludert meg selv, kan og må bli flinkere på å kritisere politikken som føres, framfor å tillegge politiske meningsmot­standere skjulte motiver og beskylde dem for å ønske å ta samfunnet i feil retning.

Selv om jeg ikke er enig med Harald Furre i alt han står for politisk har jeg en enorm respekt for at han og mange andre orker å jobbe 60 timer og ofte mer i tjeneste for folket. Vi trenger flere, ikke faerre som vil legge ned en sånn innsats, Sørlandsny­hetene gjør ikke den jobben enklere. Hvordan tenker Sørlandsny­hetene at demokratie­t blir hvis man blir utsatt for personangr­ep når man ytrer seg? Det er et spørsmål jeg gjerne får besvart med fullt navn, med mindre dere ønsker å fortsette ansvarsløs gjødsling av hat i kommentarf­eltene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway