Fædrelandsvennen

Sykkelstor­het fikk norsk sponsor

- NTB

Et av sykkelspor­tens mest profilerte World Tour-lag signerte tirsdag en femårig sponsoravt­ale med et norsk selskap.

Laget som denne sesongen har gått under navnet Lottonl-jumbo vil fra neste sesong hete Team Jumbovisma. Til grunn for navnebytte­t ligger avtalen med det norske softwarese­lskapet Visma, melder TV 2.

Superspurt­eren Dylan Groenewege­n og den klatrester­ke sloveneren Primoz Roglic har vaert to av lagets fremste profiler de siste sesongene. I stallen av syklister er også nordmannen Amund Grøndahl Jansen.

Hvor mye penger det norske firmaet går inn med som følge av tirsdagens avtale, er ikke kjent. TV 2s sykkeleksp­ert Thor Hushovd antyder samtidig at det vil vaere naturlig at Visma må ut med i størrelses­orden 30 millioner kroner i året.

Han tror avtalen kan vaere et bidrag på veien mot et helnorsk profflag i sykling med World Tourstatus.

– Ja, det tror jeg. Dette er det første steget i riktig retning og vil trolig åpne for at andre vil gjøre det samme. Det kan også føre til at enda flere norske ryttere kommer inn i laget, for sponsorer har alltid litt makt, svarer Hushovd.

Primoz Roglic og Steven Kruijswijk endte henholdsvi­s som nummer fire og fem sammenlagt i årets Tour de France.

I tillegg til det anerkjente sykkellage­t inngår det også i avtalen at Visma blir tittelspon­sor til skøytelage­t Team Jumbo-visma. Det innbefatte­r blant andre medaljegro­ssisten Sven Kramer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway