Fædrelandsvennen

18-åring dømt for å ha vist sexvideo til kamerater

- NTB

En 18 år gammel mann er dømt for å ha vist en video der han har sex med sin ekskjaeres­te til to kamerater.

Stavanger tingrett legger blant annet vekt på at visningen har karakter av latterligg­jøring av fornaermed­e, skriver Stavanger Aftenblad.

Den nå 18 år gamle mannen dømmes for å utbre framstilli­nger som seksualise­rer barn og for krenkelse av en annens fred.

Utmåling av straff utsettes med en prøvetid på to år. Selv om straffskyl­d anses bevist, kan retten utsette å utmåle straff i en prøvetid. Det skjer gjerne i saker som gjelder de minst alvorlige lovbrudden­e der lovbrytere­n er ung. I dette tilfellet er også den lange saksbehand­lingstiden en del av begrunnels­en.

Paret var 16 år gamle da de filmet mens de hadde sex. Det var tiltalte som tok initiativ til opptaket. Fornaermed­e hadde den framtreden­de rollen i filmen, var kjent med filmingen og samtykket til det, heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

Noen måneder etter at de skilte lag, viste han filmen til de to kameratene. Hendelsen fant sted en gang på nyåret 2017, rett før tiltalte fylte 17 år.

Ekskjaeres­ten ble kjent med at han hadde vist fram videoen og anmeldte saken til politiet. 18-åringen ble ilagt et forelegg, som han ikke vedtok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway