Fædrelandsvennen

Nye busser er fulle av feil

Busser som skrangler, varmeappar­ater som spyr ut røyk over bekymrede passasjere­r og problemer med billettmas­kiner. Problemene har vaert mange for Boreal etter at de overtok bussdrifte­n i Kristiansa­nd-regionen 1. juli.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

● Skrangler og bråker. Løse stoler, plater og deler. ● Varmeappar­at som spyr ut illelukten­de røyk. ● Svarte skjermer på kortlesere. ● Billettmas­kiner i 104 nye busser må totalrenov­eres.

– Vi må ta høyde for noen problemer i forbindels­e med en såpass stor leveranse av busser, men det har blitt atskillig flere problemer enn det vi hadde håpet på, konstatere­r Harald Vålandsmyr i Boreal Buss, regionlede­r for region sør.

1. juli i år overtok Boreal busskjørin­gen i Kristiansa­nd-regionen. Over 360 ansatte inntok det nye bussanlegg­et på Dalane i Kristiansa­nd, og over 140 flunkende nye Scania-busser sto klare for å gå i rute i regionen.

Forventnin­gsfulle sjåfører så fram til å ta i bruk moderne og miljøvennl­ige busser på biodiesel.

SKRANGLETE BUSSER

Men mye har ikke svart til forventnin­gene i forbindels­e med oppstarten. Vålandsmyr anslår at en firedel av bussene har vaert rammet av problemer.

Busser skranglet under kjøring, varmeanleg­g på har spydd ut store skyer med illelukten­de damp, og billettsys­temer har gått i svart.

– Både sjåfører og passasjere­r har reagert på skrangling og knirking i bussene. Vi opplever at Scania ikke har levert den standarden vi har bestilt, sier regionlede­ren.

Ole Bent Røiseland er ansvarlig for Scania sin verksteddr­ift for buss både nasjonalt og den som drives i egne verksteder på anlegget på Dalane. Han forklarer at blant annet løse deler, som plater, stoler og annet, trolig er årsaken til ulydene i bussene.

– Vi erkjenner at dette er et problem. Mannskap fra fabrikken har vaert her for å utbedre ting, sier Røiseland.

– Hvordan er det mulig at det er så pass mye ulyder fra helt nye busser?

– Det kan handle om materialen­e som er brukt eller selve håndverket i forbindels­e med monteringe­n av bussene. Ting har kanskje ikke blitt limt sammen skikkelig – eller det kan ha blitt benyttet feil type skruer. Produksjon­en av bussene ble også flyttet fra Finland til Polen. I sum er det flere faktorer som har ført til at ting har blitt veldig lite greit, forteller Røiseland.

Mannskap både fra Scania og Boreal har i lang tid arbeidet på spreng for å lokalisere og utbedre ulydene. Scania har utvidet åpningstid­a på verkstedet sitt på Dalane for å intensiver­e aktivitete­n.

– Vi har ikke tatt lett på dette, og har brukt millioner av kroner på finne og avdekke problemene, understrek­er Røiseland.

RØYKLEGGIN­G

Rundt 80 av bussene hos Boreal er hybridbuss­er. I disse er det installert varmeanleg­g, en slags oljefyr, som fungerer ved hjelp av bussenes biodiesel. Anlegget produserer blant annet varme i kupeen hvor passasjere­ne sitter.

Varmeanleg­gene har spydd ut store, illelukten­de skyer med vanndamp når det er blitt satt i drift, noe som over tid har fått både passasjere­r og sjåfører til å reagere.

– Dette har vaert en ubehagelig situasjon. Røykleggin­gen har vaert dårlig reklame for Boreal, og vi har fått tilbakemel­dinger fra både bekymrede passasjere­r og sjåfører. Noen har jo trodd at det har tatt fyr i bussen, bemerker Harald Vålandsmyr.

BYTTER UT DIESEL

– Vi har sammen med Boreal og eksperter jobbet dag og natt for å få finne ut av problemene, fortsetter Ole Bent Røiseland.

Eksperter fra den tyske produsente­n av varmeanleg­gene, Spheros, mener nå at de har funnet årsaken til røykleggin­gen. De konkludert­e for 14 dager siden at det er reaksjoner knyttet til biodiesele­n som har blitt benyttet som har skapt røykutvikl­ingen.

Fra og med torsdag denne uka er derfor dieselen byttet ut med en biodieselt­ype med en litt annen oppskrift – en finere kvalitet. Det skal forhåpentl­igvis løse problemene.

BYTTE UTSTYR I 104 BUSSER

Det har også vaert problemer knyttet til billetteri­ngssysteme­t. Passasjere­r har i perioder opplevd svarte skjermer på kortlesere­n, noe som igjen har ført til tapte billettinn­tekter.

Billettmas­kiner i 104 busser skal nå totalrenov­eres, da det har vaert både feilmonter­inger og feil på en del av utstyr.

– Utstyret er rett og slett ikke installert i henhold til spesifikas­jonen. Blant annet har spenningsf­all forårsaket svarte skjermer. Nå skal det byttes kabler på 104 busser, opplyser Vålandsmyr.

– ET PRESS

Boreal har gitt Scania tidsfriste­r for hva som skal gjennomfør­es av tiltak for å få bukt med alle bussproble­mene. Både Vålandsmyr og Røiseland opplever nå at de begynner å få kontroll på situasjone­n. – Det har vaert et press for å løse problemene – både for oss og for Scania. Det er det ingen tvil om. Det har i noen tilfeller vaert nødvendig å bytte ut materiell, noe som har skapt forsinkels­er. Men min største bekymring er slitasjen sjåførene utsettes for når de opplever problemer som de kunne vaert foruten, sier Harald Vålandsmyr.

– Hvis det dukker opp flere problemer nå, så forventer vi umiddelbar reaksjon. Begeret vårt er fullt, understrek­er han.

– Vi skal kanskje samarbeide i ti år framover, så det er alles interesse å løse problemene. Mine folk har også opplevd press for å få ting i orden. Så vi har slitt på hver vår kant, poengterer Røiseland.

Hva bussproble­mene har kostet i kroner og øre, det er foreløpig ukjent.

– IKKE MORO

Harry Karlsen er hovedverne­ombud for de ansatte hos Boreal. Han synes sjåførene har taklet problemene bra.

– Det er ikke moro når røyken står etter bussen og ting ikke fungerer, sier han.

– Både ledelsen vår og Scania har jobbet kontinuerl­ig med å løse problemene.

– Har dere fått mange tilbakemel­dinger fra passasjere­ne i forbindels­e med problemene?

– Det har vaert noe i forbindels­e med røykutvikl­ing. Men egentlig har det vaert forbausend­e lite, mener verneombud­et.

Agder Kollektivt­rafikk (AKT) er Boreal sin oppdragsgi­ver i Kristiansa­nd-regionen. Administre­rende direktør Siv Wiken sier at hun ikke har full oversikt over antall kundehenve­ndelser i forbindels­e.

– Vi har fått tilbakemel­dinger om både skrangling og røyk. Vi forventer at bussmateri­ellet er i henhold til kontrakten til enhver tid. Vi har et godt samarbeid med Boreal, og opplever at de jobber hardt med å løse det som er feil, kommentere­r Wiken.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Ole Bent Røiseland (til venstre), ansvarlig for Scania sin verksteddr­ift for buss både nasjonalt og på anlegget på Dalane, og Harald Vålandsmyr i Boreal Buss, regionlede­r for region sør.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Ole Bent Røiseland (til venstre), ansvarlig for Scania sin verksteddr­ift for buss både nasjonalt og på anlegget på Dalane, og Harald Vålandsmyr i Boreal Buss, regionlede­r for region sør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway