Fædrelandsvennen

Tom Aurebekk Udø til minne

-

●10. desember ebbet livet ut for vår gode venn, Tom Aurebekk Udø. Da var kampen mot høstens kreftsjukd­om over.

Tom var på alle vis en raus og livsglad mann, med stor kjaerlighe­t og omsorg til de som var heldig å inngå i hans vennekrets og familie.

Naturen var hans hjemmebane, og få hadde evnen til å høste av og spille på lag med naturen som Tom. Det var derfor naturlig at han tok sin utdanning innen natur- og utmarksfor­valtning ved Høgskolen i Hedmark, og har siden jobbet med naturforva­ltning hele sitt liv, hos både Fylkesmann­en i Vest-agder og Statskog og som sjølstendi­g.

Han var den eneste i Norge som bar yrkestitte­len minkjeger, og Tom har gjennom en årrekke sørget for at mang en sjøfuglkol­oni over det ganske land har blitt befridd for mink, som er et sterkt uønsket fremmedele­ment i vår natur. Mange har også fått gå i laera hos Tom, og at han i 2017 ble tildelt den gjeve, nasjonale prisen «Årets fangstmann» sier litt om hans profesjona­litet.

Sjøl i den seinere tøffe tida da han visste hvor veien bar oppretthol­dt han et imponerend­e humør og pågangsmot.

Tom hadde røtter i Mandalskja­ergården, vokste opp på Skogen i Songdalen og etablerte seg med familie og gård på Aurebekk i Kristiansa­nd.

Han rakk akkurat å bli 46 år da han brutalt ble fratatt livet. Men han rakk likevel å gjennomfør­e mer enn de fleste gjør i et livsverk. Vi er takknemlig for alle de gode stundene vi har hatt med Tom, og våre tanker går til Inger, Tuva og Anne. JOHN ARVID OUSDAL, LARS ARNE BAY OG TOR PUNSVIK

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway