Fædrelandsvennen

Dømt for å ha urinert inne på kiosk

- CHRISTINA S. ØSTTVEIT

En 49 år gammel mann er dømt for å ha urinert inne i lokalene til kiosken Deli De Luca i Kristiansa­nd.

En ansatt i butikken ringte politiet 10. juli i år og meldte fra om at noen hadde urinert inne i lokalene. En patrulje rykket raskt ut til stedet, og fikk etter hvert øye på en person som samstemte med betjeninge­ns beskrivels­e.

Da mannen ble konfronter­t av politiet, nektet han for å ha noe med saken å gjøre. Han ble likevel kjent igjen på bilder fra overvåknin­gskameraet av den ene politibetj­enten.

NEKTET å BETALE

Mannen ble tatt med inn i arresten, men løslatt dagen etter. I dommen kommer det fram at han ble tilbudt et avhør, men at han ikke ønsket dette. Han nektet også å vedta forelegget han fikk på stedet.

49-åringen møtte ikke opp da saken gikk for Kristiansa­nd tingrett i desember, men retten var ikke i tvil om at mannen var skyldig.

Retten har saerlig lagt vekt på allmennpre­ventive hensyn.

HØYERE BØTER

«Forholdet ble tilbudt oppgjort med en bot, men når forelegget ikke vedtas, skal det i utgangspun­ktet påstås høyere bot, i det strafferab­atten bortfaller», heter det i dommen.

Retten har også lagt vekt på at mannen er tidligere straffedøm­t for lignende forhold.

Straffen ble satt til 5.000 kroner i bot, subsidiaer­t 10 dager i fengsel. Mannen er også dømt til å betale 2.000 kroner i saksomkost­ninger.

Dommen er i tråd med det påtalemynd­igheten ba om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway