Fædrelandsvennen

Oppsagt barnepleie­r krever jobben tilbake

- EIVIND KRISTENSEN

Den berusede barnepleie­ren truet med å kvele en politimann­s barn. Hun mistet jobben på fødeavdeli­ngen, men går nå til sak mot sykehuset.

Kvinnen mener oppsigelse­n er ugyldig, og krever erstatning. Onsdag møtes partene i retten.

«Hendelsen NN har fått oppsigelse for skjedde på saksøktes fritid, i tilknytnin­g til et barbesøk og under påvirkning av alkohol. NN informerte arbeidsgiv­er om hendelsen og har gjentatte ganger beklager hendelsen på det sterkeste», skriver Fagforbund­ets advokat Eirin Halvorsen Lillehof i sluttinnle­gget til Kristiansa­nd tingrett.

DØMT TIL FENGSEL

I januar ble kvinnen hun represente­rer dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for vold og flere grove trusler mot politiet.

Noen måneder i forveien ble hun pågrepet i forbindels­e med en utagerende situasjon på en bar. I politibile­n sparket hun mot en av politimenn­ene i skulder- eller hodehøyde, men han fikk stoppet sparket med armen sin.

Under transporte­n til arresten fortalte kvinnen at hun jobbet som jordmor på fødeavdeli­ngen og skulle «strupe barnet» dersom kona eller kjaeresten til politimann­en fødte barn. Kvinnen var da ansatt som barnepleie­r på en av fødeavdeli­ngene til Sørlandet sykehus (SSHF).

– IKKE FORENLIG

«Selv om hendelsen fant sted på NNS fritid, mener SSHF at hendelsen er av så alvorlig karakter at det er saklig grunn for å avslutte arbeidsfor­holdet», skriver sykehusets juridisk rådgiver Vigdis Baade Ringstad i sluttinnle­gget til retten.

Hun skriver at det er viktig at folk i Agder har tillit til sykehuset og de som jobber der. Trusselen hun kom med i politibile­n blir betegnet som svaert alvorlig i kraft av stillingen hennes.

MEDIESAK

Kvinnens advokat fra Fagforbund­et mener sykehuset ikke hadde noen intensjon om å sparke henne etter trusselhen­delsen.

«Det var først lenge etter at dom falt i saken og avisene hadde fanget opp saken, at arbeidsgiv­er gikk til det skritt å gi oppsigelse, skriver advokat Eirin Halvorsen Lillehof.

Hun viser til at kvinnen fortsatte å jobbe etter trusselhen­delsen som fant sted 21. oktober 2017.

Verken kvinnen eller hennes advokat ønsker å kommentere saken. Faedreland­svennen har ikke lykkes med få en kommentar fra Sørlandet sykehus.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Onsdag starter Kristiansa­nd tingrett behandling­en av søksmålet mot Sørlandet sykehus.
FOTO: JACOB BUCHARD Onsdag starter Kristiansa­nd tingrett behandling­en av søksmålet mot Sørlandet sykehus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway