Fædrelandsvennen

Satser på internasjo­nal danse-suksess

- HELGE MUSHOM Kristiansa­nd Danseklubb

Sammen med sin nye dansepartn­er håper Amalie Aune (15) å gjøre det skarpt i neste års EM og VM.

Danseparet represente­rer Nero danseklubb på konkurrans­er, og Amalie pendler til/fra Lillestrøm for å trene hver uke. Det er der hennes dansepartn­er Jens Kristian Riisøen Auring (17) bor. Han er flere ganger norgesmest­er i sin klasse, og har vaert på topp i Norge i flere år i sin aldersklas­se, og vaert en del av rekrutteri­ngslandsla­get.

TIL DANMARK SOM 13-ÅRING

Amalie har visst hva hun ville i tidlig alder, og flyttet til Danmark/ Århus da hun var 13 år for å danse og gå på Esaa Elitesport­s ungdomskol­e.

Jens Kristian og Amalie startet å danse sammen 16. september i år, og har allerede rukket å markere seg i toppen i ungdomskla­ssen i både standard og latin. Første konkurrans­e paret deltok i var årets siste rankingkon­kurranse som Nero arrangerte i oktober i Sandbekkha­llen. Her vant danseparet 1. plass i latin og fikk 2. plass i standard.

En måned senere var det NM i 10-dans som ble arrangert i Drammen, og paret ble norgesmest­er i ungdomskla­ssen etter å ha danset sammen i snaue to måneder.

Helgen 8.-9. desember deltok danseparet i Christmas Dance Festival som ble arrangert på Thon Hotel Oslo Airport, og her fikk de 5. plass i latinfinal­en i ungdomskla­ssen, og fikk 7. plass i standard på lørdagen. Mange gode og sterke utenlandsk­e par deltok i denne konkurrans­en.

De ble beste ungdomspar fra Norge i World Open standard med 32. plass, og i World Open latin med 24. plass. Her konkurrert­e de mot voksenpar fra mange nasjoner.

EKS-VERDENSMES­TRE

Jens Kristian og Amalie blir trent av tidligere verdensmes­tere i 10dans, Janick Glud Løwe og Pia Lundanes Løwe som bor på Lillestrøm. De har trenere som følger paret tett opp, og det er planleggin­g, oppfølging av paret hver dag. Det er godt å ha et støtteappa­rat som følger opp, foruten foreldrene.

Nå er det fullt fokus og trening med sikte på neste år, og målet er å bli tatt ut til å represente­re Norge i de store internasjo­nale konkurrans­ene som VM og EM. I og med at duoen kom sent i gang med sitt partnerska­p, fikk de ikke deltatt i nok rankingkon­kurranser i Norge før uttakene til VM i høst.

Paret satser og håper at de vil vaere på topp når poengene skal sankes, og første nasjonale rankingkon­kurranse skjer på hjemmebane for Amalie. Da samles hele Norges-eliten i Tveithalle­n 2. februar 2019. Men før den tid blir det litt julefeirin­g og masse trening for å finpusse på trinnene.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Amalie Aune (15) fra Kristiansa­nd ble i november norgesmest­er i 10-dans i ungdomskla­ssen sammen med Jens Kristian Riisøen Auring fra Lillestrøm.
FOTO: PRIVAT Amalie Aune (15) fra Kristiansa­nd ble i november norgesmest­er i 10-dans i ungdomskla­ssen sammen med Jens Kristian Riisøen Auring fra Lillestrøm.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway