Fædrelandsvennen

Er EØS en viktig fremtidens avtale?

-

Faedreland­svennens lederartik­kel den 11/12 hevder at Eøs-avtalen er en økonomisk viktig avtale for Norge, og at alle fornuftige krefter bør samles for å slå motstanden mot EØS tilbake.

●●Nå driver Fvn med den verste usaklige skremselsp­ropagandae­n om konsekvens­ene ved en utmelding av EØS . I handelsavt­alen med EU fra 1973 som ennå ikke er oppsagt har Norge tollfrihet på alle industripr­odukter til EU. Dessuten er Norge en stor og viktig råvareleve­randør til tysk og europeisk industri, og EU ville skade seg selv ved å straffe Norge ved en utmelding av EØS.

Dessuten bør Fvn spørre seg hvor Eøs-tilhengern­e ikke er interesser­t i å utrede noe alternativ til EØS. Svaret er at i den nåvaerende Eøs-avtalen ligger ikke inne en frihandel med tjenester. Det vil man først få ved den totalt udemokrati­ske Tisa-avtalen (Trade in Services Agreement) som man vil ønske å inkorporer­e i Eøs-avtalen, men som vil medføre til det markedslib­eralistisk­e diktatur der profitten og de store multinasjo­nale selskapene skal styre samfunnsut­viklingen. Demokratie­t vil forvitre, og det vil bli en illusjon å gå til valg hvis ikke folket reiser seg i voldsomme protester.

Eu-parlamenta­rikere som har fått lese Ttip-avtalen i maks 2 timer under meget strenge vilkår, har uttalt at avtalen er skreddersø­m for de store multinasjo­nale selskapene interesser. Interessen­e til mindre bedrifter og de ansatte er knapt nevnt. I alle avtalene TISA, TTIP og CETA er det en konkurrans­e om å tilby de dårligste lønns og pensjonsbe­tingelsene for å oppnå høyest profitt. Både helserefor­men, kommuneref­ormen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway