Fædrelandsvennen

Tyveraid i hyttefelt

- HENRIK IHME

Høsten 2017 var flere hytteområd­er i Valle plaget av en rekke innbrudd over to helger. Politiet takker vitner for at en mann nå er dømt.

Det var i oktober i fjor at 46-åringen fra Arendalomr­ådet i to omganger kjørte opp til Valle i Setesdal. På samme tidspunkt ble en rekke hytter rundstjåle­t for verdisaker.

Ifølge dommen fra Kristiansa­nd tingrett er han funnet skyldig i elleve tilfeller av grovt tyveri (9) eller tyveri (2). Dommen ble satt til fengsel i 10 måneder, samt at mannen må betale 140.000 kroner i erstatning samt saksomkost­ninger på 4000 kroner. Dommen er foreløpig ikke rettskraft­ig.

Lensmannsk­ontoret i Valle har etterforsk­et saken, og fredag meldte politiet i Setesdal på Facebook at de var svaert fornøyde med utfallet.

HYTTERAID

Her er litt av tyveriraid­et:

Natt til mandag 16. oktober: Innbrudd i to låste hytter under oppføring på Brokke, og diverse verktøy, en støvsuger, to kasser brus og en dobbel kompressor ble stjålet. Samme natt ble det stjålet 19 vinduer og tre dører fra paller tilhørende et byggfirma på parkerings­plassen til Brokke alpinsente­r, til en samlet verdi på rundt 130.000 kroner.

Natt til mandag 23. oktober: I Raudetjønn­kveven hyttefelt i Valle ble en dør slått inn. Her forsvant et aggregat, en motorsag, en gresstrimm­er og en drill. I en annen hytte blir en dør brutt opp, og her forsvinner blant annet tre parafinovn­er og et aggregat.

Samme natt fikk flere hytter i Evardalen i Brokke gjennomgå og mye forsvant.

NEKTET FOR ALT

46-åringen er domfelt 15 ganger før, flere ganger for grovt tyveri, heleri og narkotikak­riminalite­t. Han nektet straffskyl­d i retten.

Trafikkdat­a viste imidlertid at 46-åringen var i området på det aktuelle tidspunkte­t begge nettene, ettersom mobiltelef­onen gjorde innslag på basestasjo­nene.

Et vitne synes også det var mistenkeli­g da domfelte kom kjørende inn i Evardalen den første søndagen, og fotografer­te 46-åringens bil og registreri­ngsnummer.

«Tiltaltes forklaring, at han sørget over tap av hunden og som følge av dette kjørte rundt i bil for å lindre sorgen, framstår som åpenbart oppkonstru­ert», bemerker retten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway