Fædrelandsvennen

Maren styler huset sitt til jul

Instagramm­er Maren Baxter fra Flekkefjor­d kan gjerne male stua i en ny farge rett før jul for å få veggen til å matche julepynten.

- På JULEBESØK

Her bor: Maren Baxter og Erlend Holm Reg Hvor: Firemannsb­olig i Flekkefjor­d, adresse: Nesbakken 28 A

-N oe av det beste med jula er jo førjulstid­a når man pynter og bygger opp til selve julefeirin­gen, sier Maren Baxter. 30-åringen, som tidligere i år gikk til topps da Abito kåret Sørlandets mest inspireren­de instagramm­er, legger ikke skjul på at jula er en tid hun er spesielt begeistret for.

– For meg som elsker styling, er jula perfekt. Da kan man gi på litt ekstra med pynt, og gjøre det lille ekstra uten at det blir for mye av det gode, sier hun.

30-åringen ønsker oss velkommen inn i firemannsb­oligen i Flekkefjor­d der hun bor sammen med kjaeresten Erlend Holm Reg. Allerede når vi kommer til inngangspa­rtiet skjønner vi at her bor det noen som er glad i jula. For her er både rød løper, lykter og små juletraer.

– Det er viktig med en hyggelig velkomst når man skal ha gjester, men det er ikke hver dag jeg har rød løper, ler hun.

STARTER TIDLIG

Maren starter gjerne juleforber­edelsene tidlig for å slippe stress i førjulstid­a. Hjemmet pyntes med naturlige elementer som kongler og granbar, lysslynger, masse levende lys og friske blomster for å komme i den rette stemningen.

Og hjemme hos Maren og samboer Erlend har det vaert julestemni­ng ganske lenge.

– Jeg var i gang allerede i starten av november. Og i midten av november kom juletraern­e i hus.

For selv om Maren egentlig foretrekke­r ekte juletre, gikk hun i fjor til anskaffels­e av kunstig tre

– Det er rett og slett fordi jeg skal slippe å bytte ut juletreet før jul, ler Maren, som i år har slått til med to juletraer i stua.

– Jeg synes det pynter så fint opp, og siden vi hadde plass til det i år, så ble det to, sier hun.

FAMILIETID

Jula er familietid for Maren, og hun og samboeren tilbringer mye tid hjemme i førjulstid­a med fyr i peisen og god mat og drikke. Bordet pyntes med levende lys og det eksperimen­teres med borddekkin­gen.

– Det er lov å leke seg og mikse og matche med elementene. Julekulene trenger ikke nødvendigv­is å henge på treet, de kan også legges i et fat eller på bordet, sier Maren, og deler velvillig noen av sine beste borddekkin­gstips.

– Hold deg til et fargetema. Da er det lettere å dekorere uten å skape et rotete uttrykk. Gjenta farger og former for å skape balanse og en fin helhet på bordet. Dekorer med ulike høyder på bordet og heng elementer fra taket slik at blikket også går oppover. Miks gammelt og nytt, ulike tekstiler og overflater for å skape et spennende uttrykk. Bruk levende lys og lyslenker for enda mer stemning, råder hun.

NY FARGE HVERT år

Hjemme hos Maren er jula litt forskjelli­g hver eneste år. I fjor holdt hun seg til fargene svart, grått, gull og grønt, mens i år går fargene på julepynten mer over i mer burgunder.

– Jeg synes det er gøy å eksperimen­tere. Både med julepynten og interiøret generelt, sier Maren.

Maren Baxter har alltid hatt interesse for interiør og tegning. Da hun var yngre, valgte hun gjerne heller å kjøpe noe nytt til rommet enn nye klaer.

– Jeg har alltid vaert kreativ og tegnet mye. Jeg lager ofte skisser av rommene jeg ønsker å ommøblere før jeg gjør det. Da jeg var yngre, elsket jeg å ommøblerte hele tiden, sier hun.

FORANDRER OFTE

Og ommøblerin­g og forandring er noe Maren fortsatt synes er veldig gøy. Derfor er hjemmet hennes stadig i forandring.

Hun har ikke tall på hvor mange ulike farger hun har hatt på veggene i stua. Og den dype burgunderf­argen hun har malt med nå er hun ikke sikker på at hun har når vi bikker januar måned.

– For meg er det ikke oppussing når jeg maler stua eller et rom. Det er bare fornyelse, og ikke noe jeg ser på som stress i det hele tatt, sier hun.

Å pusse opp eller forandre kan fort bli en dyr affaere hvis man stadig ønsker forandring. For Maren er det derfor viktig at hun ikke svir av en hel haug av penger hver gang hun ønsker en endring i hjemmet.

– Jeg er blitt veldig god til å handle på budsjett. Det er sjeldent jeg slår til med noe veldig dyrt, sier hun.

Selv om Maren er glad i jula, er hun også glad for å bli kvitt pynten når jula er over.

– Rett etter nyttår ryker all julepynten ned, og da skal du ikke se bort ifra at det blir ny farge på veggen i stua også.

 ??  ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Hjemme hos Maren Baxter er det julestemni­ng fra tidlig i november.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Hjemme hos Maren Baxter er det julestemni­ng fra tidlig i november.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Maren elsker jula, og maler gjerne om stua rett før jul for at veggene skal passe med julepynten.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Maren elsker jula, og maler gjerne om stua rett før jul for at veggene skal passe med julepynten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway