Fædrelandsvennen

Nytt våpen skal hjelpe Storh

Topplaget Storhamar har blitt utklasset av Vipers i fire kamper på rad. – Vi håper at en mental trener kan utgjøre en forskjell, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Lørdag klokka 16.30 spiller Vipers sin andre Nm-finale på rad i et utsolgt Oslo Spektrum. I fjor fikk de enkel motstand og vant 30–17 mot dumpekandi­daten Stabaek, men i år møter de på papiret et mye vanskelige­re lag i Storhamar, som har vunnet seks av sju kamper i serien og er nummer to på tabellen – bak Vipers.

– Vi er veldig fornøyd og stolte over å endelig vaere i en finale, sier Storhamar-trener Arne Senstad - som ledet laget til seriebrons­e i fjor, bak Vipers og Larvik.

– IKKE I NAERHETEN

Det litt oppsiktsve­kkende er at til tross for at laget bare har tapt seks av de 29 siste kampene i serien, og er klare for hovedrunde­n i Ehf-cupen etter gode prestajone­r i europacupe­n i høst, så har de hatt svaert lite å stille opp med i møte med Vipers.

Sørlending­ene har valset over dem i både serie og cup, står med 38 plussmål fra de fire siste innbyrdes oppgjørene, noe som gir nesten timålsseie­r i snitt. Senest i høst vant Vipers 30–19 i toppoppgjø­ret på Hamar.

– Vi har ikke vaert i naerheten av å plage dem de siste sesongene, innrømmer Senstad.

Men stortapet på Hamar fratok dem såvisst ikke selvtillit­en, og etterpå har Heidi Løke og co. vunnet alle seriekampe­r, og tatt seg videre til hovedrunde­n i Ehf-cupen, blant annet etter å ha slått ut det ungarske laget Èrd.

– BEGGE HAR UTVIKLET SEG

Likevel vil ikke Senstad vaere med på at 11-målstapet i høst var et arbeidsuhe­ll.

– Jeg skulle gjerne sagt ja, men vi har tapt med en haug av mål hver gang. Da sier det noe om styrkeforh­oldet, mener Senstad – som heller ikke finner trøst i resultaten­e Vipers har vist i høst.

– Vi har utviklet oss siden sist, men det har Vipers også, sier han.

Likevel har de et nytt våpen, som de aldri har tatt i bruk mot Vipers før. I etterkant av det forrige tapet for Vipers har de samarbeide­t med en mental trener, Dag André Nilsen, fra Olympiatop­pen Innlandet.

– Vi ønsker å utvikle oss videre, og for å bli enda bedre er en mental ressurs et skritt på veien. Og nå håper vi at det kan utgjøre en forskjell mot Vipers, sier 49-åringen.

– Må STOPPE LØKE

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad tror Storhamar vil fremstå langt bedre i Spektrum på lørdag.

– Vi møtte dem tidlig i sesongen, og kom veldig lett til det. Jeg tror vi kommer til å møte et litt annet og bedre lag nå, sier Gjekstad.

Mens Senstad bare har hatt Heidi Løke i den norske Em-troppen, måtte Vipers klare seg uten sju Em-spillere i oppkjøring­en til cupfinalen.

– Fordelen deres er at de har hatt mulighet til å trene med laget i større grad enn oss, samtidig holder vi oss til de samme konseptene fra gang til gang i større grad enn Storhamar, og finner raskere tilbake enn de gjør. Jeg ser at vi har langt igjen til toppform, men cupfinaler kommer på et tidspunkt der de beste lagene ikke er i toppform, og da gjelder det å gjøre et godt håndverk, sier Gjekstad.

Han forteller at Vipers kommer til å holde et ekstra øye med Heidi Løke.

– Det er ingen tvil om at hun blir den viktigste å stoppe. I tillegg til den håndballme­ssige biten er hun også en av få Storhamar-spillere som har erfaring slike storkamper som dette, sier Vipers-treneren.

 ?? FOTO: RUUD, VIDAR / NTB SCANPIX ?? Storhamar-trener Arne Senstad håper at laget hans omsider skal gi Vipers kamp.
FOTO: RUUD, VIDAR / NTB SCANPIX Storhamar-trener Arne Senstad håper at laget hans omsider skal gi Vipers kamp.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway