Fædrelandsvennen

Den vinteren det var så kaldt

- MARI HORVE REITE

●●Vi visste at det var mange som var uten strøm. Som hadde vaert det lenge. Vi hørte om kaotiske tilstander etter denne snørike helga i februar.

Jeg var rusten i form og skriving, etter lang foreldrepe­rmisjon, og en lang influensa. Men vi måtte dra til Finsland. Der var det ille. Jeg meldte meg, og fikk med min danske fotografko­llega.

Da vi kjørte oppover mot Finsland, var det som å tre inn i en annen verden. Snøen lå tung på traerne. Mange brøt sammen av tyngden, gjerne over kraftlinje­ne. Vi vasset til livet i snø da vi forsøkte å ta oss utenfor veien.

Vi møtte en hvit verden med uvanlige lyder. Lyden av aggregatet utenfor butikken i Finsland. Helikopter­et fra Agder Energi, som forsøkte å finne feil på kraftlinje­ne. Folk som samlet seg og pratet sammen. Uten mobildekni­ng.

Som i en helt annen tid, men likevel ikke. Det skal jeg huske: Vi er sårbare i hverdagen vår. Det skal bare et strømbrudd til, før verden slik vi kjenner den forandrer seg helt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Bonde Ole Tom Eikeland var nødt til å skaffe seg aggregat denne vinteren. Og han måtte slakte fem kyr i vinter – og enda flere da tørken rammet i sommer.
FOTO: JACOB BUCHARD Bonde Ole Tom Eikeland var nødt til å skaffe seg aggregat denne vinteren. Og han måtte slakte fem kyr i vinter – og enda flere da tørken rammet i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway