Fædrelandsvennen

Bortgang

- ODD GUNNAR ANDREASSEN

Mye er blitt sagt om Karsten Johannesse­ns utrolige engasjemen­t og utstråling, og evnen til å få det beste ut av spillerne.

●●Men en side ved Karsten synes jeg har kommet litt lite fram. Han var genuint interesser­t i selve «fotballmet­oden»: utvikling av nye treningsme­toder og nye spillesyst­emer og formasjone­r.

På eget initiativ reiste han tidlig på 1970-tallet til Nederland – og Twente Enschede, som den gang lå helt i toppen av nederlands­k Erste Divisie. Nederlands­k fotball ble sett på som et av de fremste laboratori­ene for nye fotballide­er.

Her møtte han også en ung engelsk manager, Bobby Robson, som var i Twente i samme aerend. De kom godt overens, og for Bobby Robson ble Karsten bare hetende Kid Johannesse­n. Karsten ble også invitert over for å se på hvordan Bobby Robson utviklet sin klubb - Ipswich Town - til å bli en av de beste i England. Robson ble som kjent senere manager for England – og flere europeiske storklubbe­r.

Jeg hadde på denne tiden gleden av å få vaere tett på Ipswich Town, trenere og spillere. Og Bobby Robson snakket alltid varmt om Karsten/kid Johannesse­n.

Han så at Karsten nok var utradisjon­ell, men med masse entusiasme og vilje til å fornye seg. Han kommentert­e Karstens litt ujevne engelskkun­nskaper, men de kommuniser­te godt. Her var Bobby Robson og Karsten Johannesse­n enige: «Fotball er et internasjo­nalt språk».

Jeg fikk alltid hyggelige hilsener med fra Bobby Robson til Karsten. Og med disse ble det mange artige stunder i Karsten Johannesen­s butikk – med inntrykk fra Ipswich- og mye generell fotballpra­t.

Minner for livet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway