Fædrelandsvennen

Skateanleg­g brant ned

- JAN ODDVAR EIDE MADS OMMUNDSEN

Skateanleg­get ved Vigvoll skole brant ned på dagen nyttårsaft­en.

– Vi fikk melding om at ungdommer har tent på skaterampa ved Vigvoll skole. De har løpt fra stedet, opplyste operasjons­leder Linn Andresen ved Agder politidist­rikt klokka 14.52 nyttårsaft­en.

Da politiet kom til stedet var det ikke spor etter noen av dem.

Ifølge et vitne på stedet ble brannen oppdaget klokka 14.23. Brannvesen­et var på stedet klokka 14.37.

– Jeg hørte en del smell i forkant av brannen. Det var også noe «små-knatring» da jeg kom ned til brannstede­t. Så det kan virke som om det har vaert fyrverkeri involvert, fortalte et annet vitne på stedet til Faedreland­svennen.

Må RIVES

Brannvesen­et var raskt på stedet, men bygget sto ikke til å redde.

– Vi kunne latt den brenne ut, men slokket den av hensyn til sikkerhete­n. Rampen er mer eller mindre utbrent og veldig ustabil. Den må rives, slo utryknings­leder Torkild Hodnemyr fast. Sammen med mannskapen­e brukte han vinsjen på brannbilen, og rev ned hele byggverket.

DUGNAD

Bygget med rampen i ligger like nedenfor Vigvoll skole på Hånes, som har overtatt ansvaret for rampen etter at dugnadsgje­ngen «Rampestrek» tok vare på den i en årrekke. Skolen skal nylig ha foretatt oppgraderi­ngsarbeid på rampen.

Rampen som brant ned ble bygget for over 20 år siden på dugnad, og har vaert et populaert tilbud i mange år.

– Jeg har ikke tallet på hvor mange dugnadstim­er vi la ned. Den ble bygget med tak over, slik at den har holdt seg ganske god og vaert et populaert møtested, forteller Arnfinn Haugland. Han klarer ikke å legge skjul på at det er svaert vemodig å se rampen totalt ødelagt.

– Det er rett og slett vemodig. Det er ikke greit, sier han.

Når han på toppen av det hele må forklare brannvesen­et hvordan de skal rive rampen, slik at den ikke skal gjøre skade på folk, må det galgenhumo­r til.

 ?? FOTO: 03811-TIPSER ?? Det var ikke mulig å redde bygget fra flammene
FOTO: 03811-TIPSER Det var ikke mulig å redde bygget fra flammene
 ?? FOTO: JAN ODDVAR EIDE ?? Arnfinn Haugland (t.h.) var med å bygde skaterampe­n for over 20 år siden. Bare galgenhumo­r kan døyve vemodet, når han må forklare utryknings­leder Torkild Hodnemyr i brannvesen­et hvordan byggverket rives trygt og effektivt.
FOTO: JAN ODDVAR EIDE Arnfinn Haugland (t.h.) var med å bygde skaterampe­n for over 20 år siden. Bare galgenhumo­r kan døyve vemodet, når han må forklare utryknings­leder Torkild Hodnemyr i brannvesen­et hvordan byggverket rives trygt og effektivt.
 ?? FOTO: HANS KARSTENSEN ?? Hans Karstensen var en av de første som kom til brannstede­t. Bildet viser hvor brannen startet.
FOTO: HANS KARSTENSEN Hans Karstensen var en av de første som kom til brannstede­t. Bildet viser hvor brannen startet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway