Fædrelandsvennen

Utsolgt på Vinmonopol­et på Hovden

- JAN ODDVAR EIDE

– Ikke en sprudlende dråpe igjen. Utsolgt! sier Martin Kristensen på Vinmonopol­et på Hovden.

– Salget i jula i år har gått over all forventnin­g, bekrefter butikksjef Ellen Gardsteig.

Ikke kan hun svare på om folket på Hovden foretrekke­r eksklusive eller mer folkelige varianter. For da dørene ble låst for i år klokka 15 mandag, var det ikke en flaske med musserende vin igjen.

– Salget ble nok litt lavere i dag enn tidligere i jula. Men det var nok rett og slett fordi vi var utsolgt for mange varer. Det er litt for mange tomme fyller her, sier Kristensen. I sommer åpnet Vinmonopol­et sin avdeling på Hovden. Det er et utsalg i kategori 1, det vil si at butikken har det minste sortimente­t av polets utsalg.

– Og så er vi et sesongpol. Vi holder stengt utenom turistse- songene. Det vil si at vi stengte etter høstferien, fra første november og fram til vinterseso­ngen begynner for fullt i starten av desember. Så kommer vi til å stenge igjen rundt første mai, fram til vi åpner rundt pinse, forteller Gardsteig.

– Så hvordan gikk salget i år? – Over all forventnin­g. En vanlig lørdag selger vi mellom 200 og 300 vareliter. Nå i forbindels­e med jula er det solgt over dobbelt så mye, rundt 700 vareliter om dagen, sier hun.

– Ettersom vi er nyåpent har det vaert vanskelig å si hva vi kunne forvente. Når første driftsår er omme til sommeren, så vil vi evaluere utsalget og se om det skal åpnes for helårlig drift, sier hun

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Mange tomme hyller på Vinmonopol­et på Hovden, forteller Martin Kristensen.
FOTO: PRIVAT Mange tomme hyller på Vinmonopol­et på Hovden, forteller Martin Kristensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway