Fædrelandsvennen

Ny vurdering av tvangsflyt­ting

- TORBJØRN WITZØE

I et møte med Kristiansa­nd kommune lovte Utlendings­direktorat­et onsdag å vurdere på nytt om tre kvinner og deres barn skal tvangsflyt­tes fra Kristiansa­nd til et mottak i Nome i Telemark.

– Jeg er glad for at UDI sa ja til å møte oss på så kort varsel, og likedan nå vil vurdere om nye opplysning­er i saken er tilstrekke­lige for å omgjøre vedtaket om tvangsflyt­ting fra Kristiansa­nd, sier varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (KRF).

Tre dager før jul fikk tre kvinner fra Eritrea og Etiopia og deres tre barn beskjed om at de må flytte Kristiansa­nd, der de har bodd i åtte-ni år. De fikk 10 dager på seg til å pakke og forberede seg på å bli flyttet til Telemark. Kvinnene som er i midten av 30-årene, har fått avslag på sine asylsøknad­er og er ikke innvilget opphold i Norge. Barna på seks, seks og ni år er alle født i Norge. De går på skole i Vågsbygd, der de også har alle vennene sine.

– Utvisnings­vedtaket må vi jo bare ta til etterretni­ng, men kommunen finner det urimelig at mødrene og barna må dra fra Kristiansa­nd før de eventuelt blir returnert til sine respektive hjemland, sier Jørgen Kristianse­n.

Varaordfør­eren understrek­er at de ikke har fått andre løfter fra UDI enn at saken skal vurderes på nytt.

Kristiansa­nd kommune var på møtet med UDI, foruten Jørgen Kristianse­n, represente­rt ved Mette Gundersen (Ap) og politisk rådgiver Erle Holstad Wright. Fra UDI møtte blant andre Tormod Stavenes som er direktør for UDI Sør.

– I møtet kom det fram en ny opplysning, som vi vil se på om kan ha betydning for UDIS beslutning om å tilby familiene nytt oppholdsst­ed i Telemark. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier Tormod Stavenes.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway