Fædrelandsvennen

Etterlengt­et seier til Østberg

- ANDERS MØLLERSEN

Ingvild Flugstad Østberg holdt unna i monsterbak­ken.

Østberg har gått ut først to ganger på sisteetapp­en i Tour de Ski tidligere uten å lykkes, men forutsetni­ngene hadde aldri vaert bedre enn denne gangen.

– Jeg har det veldig, veldig bra. Jeg vet ikke om jeg klarer å ta det innover meg. Det var så ufattelige deilig. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sa Østberg til NRK.

Det største norske håpet startet 53,4 sekunder foran Natalja Neprjajeva på siste etappe.

28-åringen økte ledelsen med et par sekunder etter fire passerte kilometer i det flate terrenget, og hadde 1.16 minutter til Neprjajeva da hun møtte motbakken.

Sammenlagt­lederen fortsatte å legge sekunder i sekken på konkurrent­ene i stigningen, og vant til slutt overlegent. Det er Østbergs første sammenlagt­seier i Tour de Ski.

Neprjajeva forsvarte så vidt andreplass­en, 2.42,0 etter Østberg. Finske Krista Pärmäkoski ble nummer tre, 2.55,9 bak vinneren.

Regjerende mester Heidi Weng startet som nummer syv i sammendrag­et og tapte enormt til Østberg i det lette terrenget. Hun har vaert kjent for å vaere god til å klatre i bakken, men hadde ikke dagen og beholdt syvendepla­ssen.

Kari Øyre Slind startet på plassen bak Weng og forsvarte den. Tiril Udnes Weng stilte også til start. Lotta Udnes Weng måtte gi seg med sår hals før start.

Det er 13. gang Tour de Ski arrangeres. Hvert år har monsterbak­ken stått på programmet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ingvild Flugstad Østberg vant Tour de Ski.
FOTO: NTB SCANPIX Ingvild Flugstad Østberg vant Tour de Ski.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway