Fædrelandsvennen

Klaebo slet seg seier

- ANDERS MØLLERSEN

Johannes Høsflot Klaebo unngikk akkurat å bli spist opp av Sergej Ustjugov i monsterbak­ken.

22-åringen gikk ut med 1.20 minutter ned til annenmann Sergej Ustjugov i søndagens avslutning opp slalåmbakk­en Alpe Cermis, men i mål var forsprange­t nesten borte. Klaebo kunne likevel feire seier.

– Jeg er sliten. Jeg kjente det var skikkelig tungt. Det var tøft når jeg hørte at han tok inn og tok inn, sa Klaebo til NRK.

– Jeg prøvde å holde jevnt tempo, så jeg hadde noe å komme med om han tok meg igjen. Men jeg kjente at jeg var stiv, så det var bra han holdt seg bak. Heldigvis holdt jeg unna. Det var deilig, fortsatte han.

Klaebo økte med noen sekunder i starten av letterreng­et, men Ustjugov sørget for at det var status quo i åpningen av bakken.

Russeren tok et jafs av forsprange­t med knappe to kilometer igjen av monsterbak­ken, og noen minutter senere var forsprange­t til Klaebo nede i 41 sekunder.

Trønderen ble manet frem på den siste kilometere­n av landslagst­rener Eirik Myhr Nossum og holdt unna for Ustjugov med 16,7 sekunder.

Simen Hegstad Krüger gikk et fantomrenn og sikret norsk tredjeplas­s, 48,8 sekunder etter vinneren. Sjur Røthe ble fjerdemann og hadde beste etappetid.

Det var Klaebos første tourseier i hans første start.

Klaebo ble den tredje norske herreløper­en til å vinne touren sammenlagt. Tidligere har Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug gått til topps.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Johannes Høsflot Klaebo måtte slite for Tour de Ski-seieren.
FOTO: NTB SCANPIX Johannes Høsflot Klaebo måtte slite for Tour de Ski-seieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway